Гръмотевица удря София в неделя


Гръмотевица удря София в неделя
Зак Уайлд, Джоуи Беладона и Ник Менца. Кога българският фен е мечтал да ги види заедно на сцена!
21 Март 2014, Петък


Куп звезди на хевиметъла се изсипват в „Арена Армеец”

Автор: Веселин Максимов

Четиринадесет от най-значимите имена в историята на хевиметъл рока  ще предложат на България незабравимо за цял живот шоу. Това ще стане на 23 март в зала „Арена Армеец”. За всеки от оригиналните супермузиканти могат да бъдат изписани цели страници, а биографиите и творческите им пътища са преминали през едни от най-прочутите групи-законодателки в тежкия рок.

София ще види зашеметяващото шоу като част от европейското турне на „Всички метъл звезди”, а решението на мениджърите и артистите да се спрат и в нашата столица само може да радва почитателите на истинската музика у нас.
Билети все още се намират, но в деня и часа на гръмотевицата в „Арена„ се очаква истинско стълпотворение от мъже и жени с черни фланелки и блясък в очите.
„Адският” списък водят двама от най-емблематичните вокалисти за този жанр – Фил Анселмо от „Пантера” и Джоуи Беладона от „Антракс”. Певческите възможности на двамата са доказани многократно през изминалите десетилетия.

Стругоподобният рев на първия продължи да стряска до самия край на „Пантера” (феновете помнят нещастната вечер, когато луд застреля на сцената техният уникален китарист Даймбег Дърел), а доста по-финият стил на пеене на Беладона продължава да радва почитателите на групата, в която се върна след няколкогодишно прекъсване.
Плътно до двамата се нарежда динозавърът легенда Удо Диркшнайдер, който няма никаква нужда от представяне на българите. Достатъчно е само да бъдат споменати две думи – „Аксепт” и „Удо”, които докарват до екстаз поколения рокаджии.

Стотици ще отидат да видят шоуто дори и само заради друг ураган, отдавна спечелил си славата на безкомпромисен образ в „железарията” – Зак Уайлд, китарист на Ози Осбърн и фронтмен и соло китара в собствения си проект „Бляк лейбъл сосайъти”, които продължават да занимават умовете и сърцата на феновете.
Още не сте впечатлени? Добавете един от бившите барабанисти на „Мегадет” – виртуозът Ник Менца, силният бразилец Макс Кавалера от „Сепултура” и „Соулфлай”, Рос Дъ Бос от легендите „Меноуар”, „тате” Кронос от „Венъм”, Аарън Роси, минал през индъстриъл гурутата „Министри”.

Към тях има още няколко имена, чието изброяване ще бъде самоцелно, ако не споменем и бандите, през които са минали, а, както се уговорихме още в началото, списъкът ще стане прекалено, прекалено дълъг.

Според организаторите, напълно е възможно към пътуващото шоу да се присъединят още известни имена, които засега се пазят в пълна тайна. Прегледът на турнето из Европа до този момент показва, че изненади наистина не липсват и никак не е изключено те да ощастливят и феновете в София. Очаква се шеметът да бъде пълен, тъй като горепосочените възпитани господа ще влизат помежду си във всевъзможни колаборации на сцената, а всеки, който има и най-малката представа за техните певчески и инструментални възможности, предусеща високоволтовата енергия, която ще се излее на 23 март вечерта от металния подиум в „Арена Армеец”.


В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки