„Трупата на Волен”, последен сезон


„Трупата на Волен”, последен сезон
„Митингът” на „Атака”, струпан пред сградата на районната прокуратура. Колкото и да броим, не са повече от стотина души
10 Януари 2014, Петък


Сидеров си тръгва от политиката с бой, истерия и циркове

Автор: Илияна Христова

Читателите вероятно се чудят какво точно се случва с Волен Сидеров - какви са тези непрекъснати скандали около него, защо проявява неблагоразумие да се пече на плаж в Хавана, докато се приема бюджетът, или пък да набие полицай и гражданин? Отговорът е прост – задават се предсрочни избори, след достлука с БСП и ДПС, „Атака” си отива. На Волен обаче му се живее като за последно и истеризира, когато някой му посегне на удоволствията.

Последният скандал в самолета София – Варна показва точно това – трупата на Волен се е била засилила да прекара няколко весели дни в морския град. Настават баталии, когато възмутени хора са се опитали да възпрат разхайтените атакисти.
Официалният повод за воаяжа бе свикване на митинг пред Областна управа - Варна, заради спряното от губернатора преименуване на местности. Но такъв протест вече имаше. Организираха го местни националисти, които не са свързани с „Атака”.

Истинската причина за пътуването личи от състава на делегацията – само млади депутатки и депутати придружаваха Волен. В самолета бяха Деница Гаджева, русокосата Миглена Александрова, засуканата Калина Балабанова. Плюс юноши като Кристиян Димитров.
Има ли по-прекрасна компания за забавление? Няма. Хора на по-почтителна възраст, които могат да попречат на купона, например Магдалена Ташева и Станислав Станилов, не пътуваха с него.

Скандалните псевдопатриоти започват да правят проблеми малко след качването в самолета. Приказват на висок глас, смеят се. Волен снове по пътеката. Държат се шумно и провокативно. Вероятно всичко щеше да мине и замине, ако не се бе появила възмутена жена. Тя прави забележка на тумбата. За да не чува изстъпленията им, слага слушалки върху ушите. На Сидеров това не му харесва и язвително отбелязва „Другарката явно е недоволна”.

В следващите минути настава истински цирк, за сметка на спокойствието на всички пътници. „Сидеров започна да пита другите пасажери: „Вие откъде имате пари за билет за самолет? Данъци ли укривате? Ей, вижте ги, откъде имат пари?”, разказа очевидец. Псевдопатриотът продължава да се заяжда с възмутената жена. Стюардесата няколко пъти наминава, но Сидеров й се усмихва мазно, все едно нищо не се е случило.
Дамата се оказва Стефани дьо Мортие – служител на „Алианс франсез”-Варна. Притежава дипломатически паспорт и поради тази причини френското посолство заклеймява по-късно в декларация развилнения се депутат.

Сидеров обаче долавя акцента й и почва да изисква документите й. Перчи се – бил депутат, тя можело да е терористка, затова, видите ли, трябвало да му покаже личната си карта. Сидеров няма подобно право, ако ще и да е председател на парламента.
Изумената жена не издържа и вика представител на екипажа. Стюардесата идва, консултира се с пилота. Дьо Мортие е преместена в друга зала, Сидеров е призован да седне. Той обаче подгонва клетата си жертва. Стюардесата взима документ от жената, само да усмири истеричния Волен. Обяснява й, че ще й го върне след кацането. В суматохата той грабва бумагата, хуква обратно, стюардесата го догонва и успява да прибере документа. Вероятно Сидеров щеше да погне и нея, ако в този момент не започва кацането и всички са принудени да сложат коланите.

Пътниците са ошашавени, французойката е разплакана. Сидеров блести като голям мъж и националист в очите на Деница, гиздавите депутатки и младите депутати.
Екшънът продължава и в автобуса, откарващ пасажерите до терминала. Атакистите се заяждат и с друг случаен човек – 30-годишния варненец Димитър Бахнев. Мъжът не издържа и нарича Сидеров „простак”. И глутницата около псевдонационалиста му се нахвърля да го бие и рита.

Шофьорът на автобуса се вижда в чудо и натиска аварийния бутон. Идва полиция, за кратко усмирява страстите. Но екшънът има трета серия. Тя вече е на тротоара, до изхода на аеропорта. Там Сидеров и компания се нахвърлят върху хора, снимащи с мобилните си телефони. Пристигат гранични полицаи, мъчат се да озаптят лумпените. Сидеров удря в лицето униформения служител Костадин Колев. Различни източници сочат, че имало и строшена радиостанция.

Колев и Бахнев са медицински освидетелствани за побоя, имат рани на лицето. Парадоксалното е, че въпреки изстъпленията си, Сидеров не е задържан. Разпитвани са Бахнев, екипажът и другите пътници.
В коя държава полицай може да бъде ударен без последствия? Имунитетът не пази Сидеров, той може да бъде задържан за 24 часа за хулиганство. Фрапиращо е също, че не му е снета проба за алкохол или наркотици. А е било наложително, предвид поведението.
Глутницата на „Атака” продължава да тормози Варна и на следващия ден.

На митинга пред Областна управа се събират стотина души, като в числото влизат мастита група журналисти и полицаи. 30-40 атакисти са докарани с автобус от провинцията. На демонстрантите се раздават плакати в подкрепа на Сидеров. Мъж ги вади от пликче на куриерска фирма – очевидно транспарантите са пратени от София.
Сидеров вече е наясно, че почивката му във Варна е развалена  - столичната прокуратура говори за сваляне на имунитета, Цацаров му праща разследващи.

Пристига освирепял, придружаван от кордон от охранители. Десислав Чуколов и другите депутати демонстрират мъжественост, блъскайки и едва не смазвайки журналистите. Сидеров се качва на трибуната и изстрелва поредната злоба и истерия. Три пъти кълне репортерите, нахъсва тълпата срещу тях.

Следва „Искате да ме разкъсате? Да си покажа фалоса си ли искате?”. По адрес на медии, посланици, протестиращите в София студенти, други политици, се чуват думите ”измекяри”, „чекиджий”, „българофоби”, „хомосексуалисти”, „хиени”, „продажници” (извиняваме се на читателите, но атмосферата не може да бъде предадена по друг начин).
Сидеров се държи изключително нагло и спрямо Сотир Цацаров: „Ела да ме арестуваш, ако ти стиска”.

При анализ на речта му прозира истинската голяма болка на Сидеров – вместо да се занимава с други работи, Цацаров здраво се захваща с него. Защо? Как тъй с него? Волен е фактор, не може така!? Затова няколко пъти Сидеров натъртва, че всички врагове ще си патят.
Но и това не е всичко. Митингът свършва, с изцъклен поглед лидерът на „Атака” повежда малцината си симпатизанти към районната прокуратура. След час оредялото шествие се насочва и към сградата на полицията. Там Чуколов си проси арест, обиждайки полицай. Но не е задържан. Многократно атакистите се държат брутално и арогантно, но не са арестувани.

Сидеров блесва като изкусен демагог, „информирайки” тълпата, че разследването срещу него е срещу неизвестен извършител. Следователно – добавя лидерът на „Атака” – Главна прокуратура лъже, оповестявайки че лично той е замесен. Това е изключително плитък номер, предвид факта, че всички подобни производства се образуват срещу неизвестен извършител, за да могат разследващите да нищят повече от едно лица.
Но Сидеров казва и още нещо поразително.

И то два пъти - същия ден, а и на следващия, в писмо до вицепремиера Цветлин Йовчев. Заявава, че удареният от него полицай Костадин Колев нарушавал закона, клеветейки го пред медиите. Колев обаче не е говорил пред журналисти. Това демагогия ли е, или вече става дума за медицински случай?
Днес, 10 януари, „Атака” готви митинг и в София пред американското посолство. Филмът „Трупата на Волен” продължава, но се снима последният му сезон. Така е, сладкият живот все някога свършва.


Сидеров изтеризира по време на митинга във Варна Пострадалият гражданин Бахнев е един от шефовете на варненска мебелна фирма

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки