Какво ще е модерно в Годината на коня


Какво ще е модерно в Годината на коня
29 Декември 2013, Неделя


Хит ще са сините цветя, дървените и плетени фигури и подковите

Автор: Дина Харизанова

Остава много малко време до новогодишните фойерверки, пръскането на конфетите и отварянето на шампанското секунди преди прага ни да престъпи 2014-ата година на новото летоброене. Малко по-късно ще започне и Годината на синия дървен кон, както я определя източният календар. Нека видим какво обича и какво не обича той да вижда в домовете ни.

Конят е известен като голям помощник и съюзник на човека. Стопанката на тази година трябва да е практична, трудолюбива и добра, но в същото време да е темпераментна и своеволна. В навечерието на встъпването на коня във владение на следващите 12 месеца трябва да си поставим целите за предстоящата година. След като си набележите задачите и след като празничната отпуска свърши, смело пристъпете към тяхната реализация, пускайки в ход всичките си сили и въображение.

Впрочем настъпващата „конска” година обещава да е особено благосклонна към тези, които работят в творческата сфера и покрай вдъхновението тя ще им донесе и необходимата възвишеност в тяхната дейност.
Динамичният кон ще бъде радостен, ако всички го посрещнат весело и енергично.

И понеже на скокливото животно му е нужно повече пространство, не забравяйте преди празника да направите генерално почистване не само на дома си, но и на двора си – стига времето да позволява да шетате на открито. Идеята на цялото това мероприятие е да се изхвърлят старите и ненужни вещи, каквито несъмнено се въргалят във всяка къща и градина.

Цветовият фаворит тази година несъмнено е синият цвят и всички негови оттенъци. Толерират се също зеленият, сивият и сребристият. Затова се спрете именно на тези нюанси при подбора на декоративните цветя и предмети, с които смятате да украсите стаите и дворното си пространство. През 2014 г. ще бъдат демоде виолетовите, жълтите, червените и оранжевите краски, така че съсредоточете усилията си в засаждането на сините незабравки, синчец, клематиси, флоксове, теменужки, хортензии и прочее цъфтящи в синьо цветя. Заложете също на листно-декоративните растения и няма да сбъркате. Пък и те ще окичат градината ви и цветните лехи с модерната пищна и отморяваща зеленина.

Основен акцент в декорацията тази година ще бъде подковата. Затова намерете място и за нея – и в жилището си, и в дворния ансамбъл. Хит ще бъдат и всякакви дървени или плетени градински фигури, които може да се използват не само за украшение на градината, но и на дома. Много популярни ще са и букетите от красиви клонки.

И тъй като конят обича топлия кръг на близките приятели и топлината на семейното огнище, помислете отсега как ще оформите в своя двор или на вилното място къта, в който ще посрещате приятелските компании. Дали ще си направите беседка, лятна градина, навес или просто ще разположите удобна маса край барбекюто – вариантите са много и могат да се реализират не само с влагането на доста средства, но и без пари, с наличните ви подръчни материали.


Една идея за цветарник

Ето една лесно изпълнима идея за изработването на цветарник във формата на кон, с която можем да разнообразим екстериора на нашия двор. За целта ще влязат в употреба най-обикновени дъски и пирони, за които няма да се наложи да похарчим и лев – във всеки дом се намират останали дървени парчета. А за гривата ще ни е нужно само клонче с изсъхнали по него листа.


В категории: Горещи новини , Хубавият двор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки