Неуредици с договорите за аренда


19 Декември 2013, Четвъртък


Известно е, че много от арендаторите работят на тъмно и произволно поднасят договорите на собствениците на земеделска земя без тяхното участие и без договаряне.


Автор: Христиан Митев юрисконсулт

Такъв е и моят случай. Земята ми е взета под аренда от варненската фирма „БГ Агро“, като арендното плащане е определено произволно без мое съгласие. В договора не е посочен и срок за изплащането на арендата. Оказва се, че той е подписан от наетата от мен адвокатка Диана Стоянова, която е направила това против моите интереси.
Изпратил съм писмо до председателя на Народното събрание, в което настоявам да се разпореди да се състави комисия, която да разследва неправомерните действия на арендаторите в отношението им към собствениците на земеделски земи. Какво още може да предприема?
Никола Атанасов Стойков,
Варна

Ако договорът с арендатора е подписан от адвокат от ваше име, но вие твърдите, че това е станало без ваше знание и съгласие, би следвало да подадете сигнал до районното  управление на МВР или до районна прокуратура. Освен това може да отнесете случая в съда и да поискате арендният договор да бъде обявен за нищожен поради липса на валидно съгласие от ваша страна, като предявите същевременно и иск за обезщетяване на причинените ви вреди от ползването на вашата земя от арендатора без основание.

Дадените отговори не заместват, а предполагат консултацията с адвокат


В категории: Горещи новини , Кантора Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки