С чесън срещу болките в ставите


28 Ноември 2013, Четвъртък


Компреси от алое пък лекуват гъбични инфекции по пръстите


Гъбичките по ноктите и кожата на ръцете и краката са едно от най-досадните и упорити заболявания, от което страдат мнозина. Лечението на тази неприятна инфекция е много продължително и трудно, въпреки че в момента фармацевтичните компании предлагат не едно и две шумно рекламирани мазила, които уж мигновено й слагат край.
Но както и за всички останали човешки страдания, така и за това народната медицина  предлага уникални алтернативни средства, които са много по-достъпни и ефикасни от скъпите препарати, продавани в аптечната мрежа.

С тяхна помощ от гъбичките по ръката си се е отървала завинаги Здравка Трендафилова, която повече от 10 години безуспешно опитвала какво ли не, за да ги ликвидира. Нейният начин на лечение е много лесен за изпълнение, но пък действа безотказно. Взимат се 3-4 листа от алое, нарязват се на ситно и се счукват в дървено хаванче. След това получената   кашичка се изсипва в бурканче – примерно от детски храни, и се залива с 200 мл ябълков оцет. Оставя се да престои 24 часа. От готовата смес се прави компрес с памуче върху поразените от гъбичките места.

Здравка е изрязвала отделни пръсти от ръкавици за еднократна употреба, които е поставяла отгоре върху компреса. Такива гумени пръсти се продават и отделно в аптеките. Ако гъбичките са плъзнали по пръстите на краката, съответно върху компреса се обува и чорап.  Така се престоява цяла нощ и на сутринта памучето се маха. Жената предупреждава, че този начин на лечение е много продължителен. Процедурата трябва да се изпълнява в продължение на около 6 месеца. Но пък изцелението е гарантирано.
Трендафилова страдала и от силни болки в тазобедрената става. За да облекчи състоянието си, също прибегнала до помощта на природната медицина.

Всяка сутрин в 1 ч. ч. се слага 1 с. л. сусамово масло (има го по магазините и щандовете за диетично хранене), 1 с. л. мед и 1 ч. л. канела. Съставките се разбъркват добре и получената смес се изяжда сутринта, 30 минути преди закуска. С прилагането на тази терапевтична схема Здравка получила подобрение още след 10-я ден.
Отделно, специално за болки в ставите тя препоръчва и една друга  рецепта. Взимат се 5-6 скилидки чесън и се намачкват – или в хаванче, или се прекарват през специална преса за обработка на чесън. Към тях се прибавя ½ ч. л. олио и се забърква гладка кашичка. Тя се поставя върху вестник и вечерта се слага върху петата на десния крак, която предварително е добре намазана с олио или някаква друга мазнина. Върху компреса се слага найлон и отгоре се нахлузва чорап.

На другата вечер същата процедура се повтаря, но този път компресът се поставя върху петата на левия крак. И така се редуват 5 вечери с лапа върху петата на десния крак и 5 вечери – върху петата на левия. Или общо лечението продължава 10 дена. Добре е след 6 месеца почивка да се повтори отново.
Здравка Трендафилова предупреждава, че е възможно, въпреки че петите се мажат предварително с мазнина, кожата им да се обели. Но успокоява, че това е напълно нормално и не е повод за притеснение. Опасност да се получат изгаряния от налагането им с чесновата смес не съществува.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки