Бъз и ябълков оцет премахват разширени вени


Бъз и ябълков оцет премахват разширени вени
07 Ноември 2013, Четвъртък


Масло от кантарион затваря язви, а дивата циклама лекува синузит


Има хора, за които да помагат на другите е мисия, която съпътства целия им живот. Един от тях е Асен Бакалов от Рупите, който е известен като лечител в целия Петрички край и към когото се обръща всеки, връхлетян от някаква неволя, свързана със здравето му.
Самият той неведнъж е изпитвал върху себе си силата на билките. Благодарение на рецептите с използването на природни средства той е успял да помогне и на съпругата си Лефтера, когато преди години бива покосена от тежък инсулт. А също и когато разширените вени опасват като въжета краката й.

Специално срещу тромбоза, разширени вени и за подобряване на оросяването на мозъка той препоръчва изпитана терапия с изсушени плодове от черен бъз, съчетана с приемането на домашно приготвен ябълков оцет. За целта узрелите зърна от бъз се изсушават и от тях преди ядене се взимат всеки ден – сутрин, обед и вечер, по 10 броя. След това се изпива една чаша топла вода, в която е разтворен 1 с. л. ябълков оцет. По желание към течността може да се прибави и 1 с. л. мед.

Той споделя и своя начин за приготвяне на оцета, който почти не се различава от обикновения метод за приготвяне на вино. Добре узрелите ябълки се измиват и се смилат или начукват на каша. Сокът, който се отделя от тях, се оставя да стане на вино, а после се изчаква да вкисне. Признакът, че лековитият оцет вече е готов, е когато на повърхността на ябълковата течност се образува бяла пелена, подобна на луга. Тогава тя се прецежда и се налива в стъклени бутилки.

За стомашни проблеми като гастрит и язва легендарният лечител препоръчва приготвянето на кантарионово масло, за което гарантира, че за около месец е в състояние да затвори язвата така, че да не остане помен от нея. За приготвянето му се взима цвят от жълт кантарион, с който се пълни 3- или 5-литров буркан, но без да се тъпче плътно. Отгоре се налива зехтин – задължително сурово пресован или както още е известен – екстра вържин. Съдът се оставя да престои 40 дни на слънце, след което еликсирът се прецежда.

От него се взима сутрин на гладно и вечер преди лягане по 1 с. л.
Ботурчето, което е известно още като дива циклама, Асен Бакалов препоръчва при синузит. Прилага се като грудката, която билката образува, се настъргва на ренде и се изцежда сокът от нея. От него се капва в носа 3-4 пъти дневно по една капка, която предизвиква незабавно отделяне на секретите. Лечителят предупреждава, че при прилагането на тези процедури трябва непрекъснато да се носят носни кърпички в джоба.

Растението змийска хурка пък помага безотказно при хемороиди. В случая също се използва неговата грудка. По принцип се знае, че билката е отровна, но Асен успокоява, че когато се изсуши добре, това вече се преодолява. Известно е, че има нискостъблени и високостъблени вариетети на хурката, затова той уточнява, че за лечебни цели се използва високостъбленият вариант, чието коренище се вади през май и октомври. Грудката се обелва и се реже на филийки, които се сушат на слънце. След това от тях се оформят „хапчета” с големината на царевично зърно, от които се взима по един брой три пъти на ден в продължение на 5 дни. Ако хемороидите не престанат да създават проблеми, курсът на лечение се повтаря още 5 дни. Не би трябвало да остане и помен от неприятното страдание след тази терапия.

Лечителят препоръчва също при артрит болезнените места да се мажат с язовича мас, която се втрива добре в кожата. Облекчението е феноменално. Същия ефект има и третирането с меча мас, но все пак тя доста трудно може да се намери.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки