Ваучери за гориво на фермерите - от 2014-а


Ваучери за гориво на фермерите - от 2014-а
29 Октомври 2013, Вторник


Ваучери за гориво, което се използва за селскостопанските машини и техника, ще получат фермерите през 2014 г., стана ясно от промените в Закона за акцизите


и данъчните складове, които бяха одобрени на първо четене от депутатите. Помощите ще са за определено количество, което ще се изчислява индивидуално. Общата им стойност ще бъде заложена в Закона за бюджета за съответната година.

Намалението от акциза върху горивото ще се пресмята по формули, записани в Закона за акцизите и данъчните складове. Самите ваучери ще се издават от ДФ "Земеделие".
Условията стопаните да ги получат са да нямат публични задължения, да не са в процедура по несъстоятелност, да нямат и финансови затруднения в бизнеса. При нарушения, извършвани в продължение на две години, фермерите ще бъдат лишавани нацяло от този тип подпомагане.

След окончателното гласуване на законопроекта в Народното събрание по него трябва да се произнесе и Европейската комисия. Санкцията на Брюксел е нужна, тъй като става дума за държавна помощ.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки