Националният фронт учреди четири нови структури


Националният фронт учреди четири нови структури
Местните жители са истински родолюбци и, въпреки несгодите, поставят България над всичко“ – обобщи впечатленията си от събранието в с. Припек областният координатор на НФСБ Ирина Караджова (в средата)
11 Октомври 2013, Петък


Патриотите спечелиха доверието на хората от селата Припек, Тулово, Ягода и Росен

Автор: Георги Ваташки

Само две години след учредяването си, НФСБ вече има свои структури в цяла България. А с изграждането на обединен патриотичен фронт под егидата на партията на СКАТ, интересът към патриотичната формация все повече се засилва. През изминалата седмица към нейната кауза се присъединиха и жителите на още четири селища, в които бяха учредени структури на родолюбците.

Първата от тях бе създадена на 5 октомври в китното родопско село Припек. Десетки обикновени хора, милеещи за съдбата на България, се стекоха в салона на местното читалище, за да подкрепят учредяването на новата организация.
Във форума взе участие и областният координатор за Кърджали Ирина Караджова, пред която будните жители на населеното място изразиха своята тревога от антибългарското управление на новата тройна коалиция. Хората от Припек са от малкото в региона, които от години се противопоставят на влиянието на антиконституционната партия ДПС.

Именно борбата с нейните емисари и произвола, налаган от тях, се очертава като една от приоритетните задачи на ръководството на новосъздадената местна структура на НФСБ.
Единодушно присъстващите избраха за неин председател Филип Хитов – бивш кмет на Припек, който вече е спечелил доверието на съселяните си със своето трудолюбие и всеотдайност. „Вотът в смесените райони винаги е бил етнически. Ние в Припек все още се съпротивляваме на ДПС, но на изборите мюсюлманите в околните села винаги гласуват под строй за протурската партия, а българите разпръскват своите гласове.

Затова трябва да работим усилено, за да привлечем всички истински патриоти в редиците на НФСБ. Това е единствената партия, която носи надежда не само за нашето село, но и за цяла България“, сподели той пред присъстващите в залата.
В бъдещата работа ще му помага Йонко Трендафилов, който стана секретар на новата структура на родолюбците. Той сподели, че първите стъпки на новата партийна организация ще бъдат фокусирани към привличането на нови съмишленици към патриотичната идея, особено от средите на младото поколение.

Скандалните назначения за областни управители в Родопския регион се оказа основната тема, която вълнува местните жители. Те споделиха своите тревоги, че това още повече ще задълбочи проблемите им с управата на Община Джебел, която е от партията на Лютви Местан. От години джебелските общинари не са отпускали средства за развитието на родопското селце. Заради самозабравилите се депесари, то е оставено почти без осветление, а пътищата, свързващи го със света, са изронени и трудно проходими.

„Обикновените хора от Припек са наказвани от години затова, че не гласуват за ДПС. По тази причина бе жизненоважно Националния фронт да създаде местна структура. Местните жители са истински родолюбци и, въпреки несгодите, поставят България над всичко“, заяви в края на учредителното събрание областният координатор Ирина Караджова.

Към голямото семейство на партията на СКАТ на 8 октомври се присъединиха и хората от мъглижкото село Ягода, известно с множеството си лечебни минерални извори. Десетки привърженици на идеята за възраждане на страната се събраха в читалище „Гео Милев“, за да  положат началото на местната организация на родолюбците. Тук бяха и областният координатор на НФСБ  за Стара Загора Калоян Калчев и общинският съветник от родолюбивата формация Гергана Микова. Пред тях жителите на Ягода споделиха болките и проблемите си и единодушно изразиха мнението си, че на фона на протурската политика, прокарвана от кабинета на новата тройна коалиция, Националният фронт остава последната надежда за спасението на България.

С пълно мнозинство за лидер на новата организация бе избрана Иванка Димитрова, която отбеляза: „На страната са нужни истински родолюбци с доказани качества, които няма да се поддадат на натиска на олигархията и ще отдадат всичките си сили за възраждането на Родината“. Секретар на тукашната организация на патриотите стана Янка Стоянова, която от своя страна изрази мнение, че трябва да се работи повече за решаването на проблемите с растящата младежка безработица и ниския стандарт на живот на българския народ.

Часове по-късно в същия ден в община Мъглиж бе учредена още една структура на НФСБ. Десетки жители на село Тулово, намиращо се в красивата Казанлъшка долина, се стекоха в читалище „Заря“ и положиха основите за бъдещи ползотворни действия в защита и утвърждаване на българщината.

С единодушие за лидер на новата организация на патриотите бе утвърден Стоян Ванков. „Ясно е, че сегашният политически модел е компрометиран и не работи. Хората от цялата страна искат партия, която да защитава националните интереси и да се бори за социална справедливост. Аз вярвам, че това е Националният фронт“, сподели своите виждания той веднага след избирането си на лидерския пост.

Негов пръв помощник ще бъде Мария Илиева, на която бе гласувано доверие да е секретар на местните патриоти. Тя потвърди своята решимост да отстоява и утвърждава българщината в хубавото ни отечество, като отбеляза, че ясно си дава сметка, че предстои да се води тежка битка с новата тройна коалиция и олигархията, стояща зад нея.
„Доволен съм, че Националният фронт учреди първите си две структури в община Мъглиж. Видяхме, че и в Ягода, и в Тулово има много будни и интелигентни хора с чувство за отговорност за съдбата на България. Предстои ни много работа, като ще насочим нашите усилия за привличането на повече млади хора към патриотичната кауза“, обобщи своите впечатления от проведените учредителни събрания областният координатор на НФСБ Стара Загора Калоян Калчев.

Идеите и принципите на партията на СКАТ намериха привърженици и в созополското село Росен, в което на отминалия парламентарен вот родолюбците постигнаха много добри резултати. На 9 октомври десетки негови жители се събраха, за да учредят и тук структура на патриотичната формация.

За да запознаят росенци с идеите на Националния фронт, на срещата присъстваха регионалният координатор за Бургаска област Ангел Божидаров и членът на националното ръководство на НФСБ Гинка Дякова. Хората от този край споделиха с тях, че на фона на политиката за загърбване на националните ни интереси, прокарвана от новата тройна коалиция, партията на родолюбците наистина е последната надежда за спасението на България.

„За да има бъдеще нашата родина, тя трябва да се развива като европейска страна, в която националните интереси са над всичко, и в която антиконституционни партии като ДПС нямат място. Затова и протурското правителство на Пламен Орешарски трябва да подаде оставка“, обърна се към росенци Ангел Божидаров.

Присъстващите на форума подкрепиха предложението новата структура да оглави Нина Александрова, която всички в селото познават като честен и отговорен човек. „Предстои ни много усилия и срещи, за да събудим отново духа на Ботев и Левски в хората от Росен и околността. Затова трябва да бъдем единни и неуморими в работата си за каузата на Националния фронт. Това е единственият начин, по който може помогнем на Родината и на многострадалния ни народ да се тръгне по един по-добър път“, сподели своите виждания тя.

Избраната за секретар на местната структура Хриска Караманова пък подчерта: „Убедена съм, че НФСБ е единствената партия, за която бъдещето на младото поколение и възпитаването в родолюбие са основните ценности. Аз не искам младите хора да напускат България заради липса на работа и перспектива. Това трябва да се промени и да е сред най-важните ни цели“.

След избора на ръководство, жителите на Росен се включиха активно в дискусия, в която разкриха най-наболените си проблеми. Както и в повечето други населени места, независимо в кой край на отечеството ни са, те засягат най-вече все по-разрастващата се безработица и липсата на перспектива за по-добро бъдеще пред младите хора.

Отделно, тяхна голяма болка е, че в това иначе голямо село с над 1500 жители, няма напълно изградена действаща канализация, въпреки обещанията на всички изредили се досега във властта управляващи. Парадоксалното е, че канализация тук има единствено в... циганската махала. Тя е създадена  само месец преди вота през май. Така, благодарение на тази предизборна придобивка,  с парите на българските данъкоплатци де факто са купени тукашните ромски гласове.


Към голямото семейство на партията на СКАТ се присъединиха и мнозина от мъглижкото село Ягода „За да има бъдеще нашата родина, тя трябва да се развива като европейска страна“ –  изтъкна пред жителите на с. Росен регионалният координатор за Бургаска област Ангел Божидаров (правият)

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки