Протест срещу продажбата на земя на чужденци


Протест срещу продажбата на земя на чужденци
08 Октомври 2013, Вторник


Селскостопански производители се събраха на протест пред Земеделското министерство срещу продажбата на земя на чужденци в неделя.


Недоволните от политиката на държавата поискаха да се удължи мораториумът върху ветото, тъй като предстои процедурата да бъде либерализирана в началото на следващата година.Участниците в протеста смятат, че вдигането на ветото върху продажбата на земя на чужденци може да доведе до опасни последици. "Всеки, който си купи земя у нас, после може да предяви териториални претенции и от 111 хил. кв. км ще се къса малко по малко", заявиха протестиращите.Те блокираха движението по бул. "Христо Ботев" и разпънаха българския трикольор в центъра на булеварда с викове "Мафия". Идеята е протестът да стане традиционен и да се провежда всяка неделя.

Предстои създаването на работна група, която ще подготви програма за цялостно развитие на земеделието, която ще регламентира и продажбата на земя на чужденци.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ник
09.10.2013 17:38:42
0
0
Някога,когато Волен имаше предавания по СКАТ,беше говорил по тази тема и до колкото си спомням,бях първи,не смея да кажа единствен, в България,който направи подписка против продажбата на българска земя, на чужденци!Излъчихте я по СКАТ! Та тогава бях просто никой,ентусиаст, патриот!Сега,ако имате възможност и желание разбира се,да ми пратите текста,датата,коментари и пр.,за личния ми архив,тъй като тогава нито съм мислил да пазя,нито намирам нещо в материалите си!Аз се гордея с тази си постъпка и и отдавам голямо значение в личен план!Та,ако речете...може и на Е-мейла ми,както намерите за добре!Пък да се надяваме!По някога стават и чудеса!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки