В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Черна ряпа
19 Септември 2013, Четвъртък


Интересувам се от лечението с билкови средства на проблема с изпускането на урина.
Данка Ганева, Шумен



Изпускането се появява най-често в резултат на инфекция на бъбреците или при общи инфекциозни заболявания на организма. Предразполагащ фактор е преохлаждането. Затова се препоръчва да се избягва преохлаждане на организма. Освен това е добре от менюто да се изключат люти, солени и пикантни храни и да се премине на млечно-растителна диета. Специалистите съветват също да се избягват физическите натоварвания, алкохола и  тютюнопушенето.
За щастие, при този проблем билколечението дава много добри резултати.

Рецепта 1 (Рая Гарджева, Сливен): Смесват се 2 с. л. свинска мас, 2-3 аспирина, 2-3 аналгина, половин лъжичка нишадър и полученото мазило се нанася върху марля, която се поставя на кръста, като предварително мястото се намазва с друга мазнина. Държи се няколко часа до зачервяване на третирания участък.

Рецепта 2 (М. Гунчева, Белослав): Взимат се 3-4 черни репи, измиват се и се обелват. Нарязват се на ситно, поставят се в стъклен буркан и се заливат с 1 чаша сухо бяло вино. Престояват така 3-4 дни. Получената смес се прецежда и от нея се пие по 1 ракиена чашка само сутрин на гладно.

Рецепта 3 (Сула Иванова Янчева, Равда): Две връзки магданоз се нарязват на ситно и се пускат в 2 л вода. Течността ври, докато остане 1 литър. От тази отвара се пие 1 ч. ч. на обяд и    1 ч. ч към 19 часа вечерта.

Рецепта 4 (Сула Иванова Янчева, Равда): В сока на един изцеден лимон се слага истинско седефено копче. След 24 часа то трябва да се е стопило. Полученият сок се подслажда с мед на вкус и се изпива наведнъж. Лечението продължава две седмици.

Рецепта 5 (Таня Кирилова, с. Долни Цибър): Две-три супени лъжици семена от просо се варят 10-15 минути в 3 ч. ч. вода. Прецежда се и се пие по половин чаена лъжичка 3 пъти на ден 30 минути пред хранене.

Рецепта 6: (Грозденка Пашкулева, с.Бяга, общ. Брацигово): Взема се едно парче вестник, затопля се на печката и се намазва с безсолна свинска мас. Поръсва се със сода бикарбонат и се слага на кръста на страдащия, като отгоре се завива вълнен шал. Това се прави пет вечери подред. Ако няма ефект, се почива една седмица и процедурата се повтаря още пет вечери.

Рецепта 7: Черупки на 5-6 пресни кокоши яйца се препичат във фурната на умерена температура до състояние, в което да могат да се стрият лесно на прах. Смесват се с един пресен жълтък. Със сместа се намазва добре кръстът на болния, а отгоре се залепя плътно памучно парче плат.

Рецепта 8: Смесват се сурови тиквени семки с мед в пропорция 1:1. От сместа се взима три пъти дневно 30 минути преди ядене по 50-60 г. За да има ефект, това количество трябва да се дъвче, докато се превърне в млечна каша и чак след това се гълта.


Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки