Правителството няма да издържи до края на годината


Правителството няма да издържи до края на годината
12 Септември 2013, Четвъртък


Избори може да има и още през октомври или ноември, когато дойдат големите сметки за ток, за парно и когато закъснеят пенсиите, прогнозира съпредседателят на ПП „Национален фронт за спасение на България“


- Не се ли опитаха да ви съблазнят с нещо, за да се обедините със Слави Бинев и неговата партия ГОРД, която не постигна почти нищо на изборите?

- Всички, които ме познават още от зората на демокрацията, ме знаят като доста праволинеен и последователен човек. Много трудно може да ми повлияят и да ми кажат какво да правя. Същото се отнася и за праволинейната кауза на Националния фронт. Ние привличаме хора, които са обединени от себеотрицанието и желанието да направят нещо за Родината, а не за себе си.


- Да не би Слави Бинев да ви привлече с това, че е страшен враг на Волен Сидеров, откакто напусна „Атака“?

- Волен Сидеров е прекалено ниска политическа топка, за да се занимава НФСБ с него. Със Слави Бинев се познаваме вече 5 години и аз имам много добро мнение за него. В работата си като евродепутат той показа, че е най-целенасоченият и патриотично ориентиран представител на България. Това е човекът, който поставяше всички болезнени за нас въпроси от трибуната на Европарламента. За разлика от другите евродепутати, на които българите даже не им научиха имената.

Благодарение на Бинев шестимата моряци от кораба „Ина“, задържани несправедливо за контрабанда в Гърция, бяха освободени. Това стана под натиска на еврокомисарите, активирани от Слави Бинев. Той е честен човек и патриот. Така че, не трябва да се търси някаква дълбока конспирация в нашия съюз.


- Как ще коментирате, че някои, като професор Мирослава Кортенска, четат абревиатурата на НФСБ като Национален фронт за спасение на Бойко?

- Това го повтаря Волен Сидеров като папагал, а защо Кортенска го повтаря, не мога да ви кажа. Навярно така й изнася.


- Защо ви трябваха тия публични войни с хората на Волен Сидеров? Нападате се – телевизия СКАТ срещу телевизия „Алфа”...

- Не водим война нито с „Атака”, нито с „Алфа”.


- Това не ви ли накърнява по някакъв начин?

- Естествено. Има една народна приказка, че ако започнеш да се бориш със свиня, първо се оцапваш, второ – ще й доставиш голямо удоволствие. Така че, ние не водим никаква война със Сидеров или с неговата телевизийка, не се занимаваме с тях. Информацията и новините, които генерират, са произведени от самия Сидеров, който напоследък се занимава само с Валери Симеонов и с Националния фронт.

Още от предния мандат ние не чуваме от неговата уста нищо против ДПС, тази проказа. Не чуваме нищо против Касим Дал дори. ПП „Атака” се превъплъти в един популистки субект,  Политическа Проститутка „Атака”, партия, която се купува и продава. И в никакъв случай не водим война с тях, те не са основният ни противник.


- Във вестник „Атака” прочетох, че вие рекетирате болни, защото в Болницата за многопрофилно лечение в Бургас вашата телевизия СКАТ се излъчва в болничните стаи срещу висока такса и хората са принудени да си купуват за 15 лева дистанционно устройство.

- Естествено, че нищо не си купуват за 15 лева. Има депозит за ползване на дистанционните.


- Тоест, парите се връщат после?

- Разбира се, че се връщат. И мисля даже, че размерът на депозита не е 15 лева, но не мога в момента конкретно да ви кажа каква е сумата. Колкото до предлагането на услуга на болницата, на редица други институции, както и на обикновените клиенти, това е точно работата на кабелна телевизия СКАТ. Това си е един законен бизнес, проверяван многократно.


- Но не продавате на по-високи цени, отколкото, примерно, в „Пирогов” се продава тази услуга?

- Не. По времето на няколко поредни правителства, почти всички болници в България са обслужвани от една фирма – „Оварас”, с турски собственици, която налага от 3 до 15 пъти по-високи цени от нашите.


- В болниците?

- В болниците. Тази фирма предлага услугите си и в бургаската болница – със скъпи компютри, със скъпи устройства, които обаче – защо ли, пациентите не предпочитат, а идват да ползват от нас услугата.


- Нарекохте това правителство „аморфно правителство на бездействието”, казахте и че за вас е безспорно, че много скоро ще има избори. Колко скоро?

- Смея да мисля, че до Нова година – постоянно го повтарям това.


- Как посредством какъв механизъм това ще стане?

- Мисля, че на всички е ясно, че правителството е в остър бюджетен недостиг – тегленето на кредит го доказва. От друга страна, тази несъбираемост напоследък на данъците, този дефицит в приходната част на правителството, рано или късно ще се отрази върху изплащането на пенсии, на социални помощи или най-малкото, на тяхното забавяне.

Избори може да има и още през октомври или ноември, когато дойдат големите сметки за ток, за парно и когато закъснеят с десетина дена, примерно, пенсиите. Нали се сещате, че пенсионерите си правят сметка до стотинка, буквално до деня, в който им се дават пенсиите. Какво ще стане с тези хора? Къде ще бъдат те? Те ще бъдат там, на площада, пред Народното събрание, до бялото пиано. Ще излязат с едни големи бели хладилници, само че празни.


- От чисто политическа гледна точка, как да се достигне до предсрочни избори, след като правителството не се кани да подава оставка, не се вслушва в протестите, само ги разграничава по някакъв начин – на първи етап, втори етап, в който се е намесил ГЕРБ?

- По начините, по които се случва във всички демократични държави, чрез натиск върху институциите, чрез блокиране на институциите – нещо, което до момента не ставаше, защото протестите бяха вечерни разходки. Когато обаче започне да се блокира Министерският съвет, Народното събрание и през деня, ще стане и това.


- Вие прогнозирате, че ще стане?

- Абсолютно ще стане, защото политическият протест ще се обедини с икономическия протест. С други думи, февруарският протест, който беше икономически, условно казано, сега отново ще избухне и ще се присъедини към политически протест на така наречените „интелигентните и млади”, но за съжаление, не добре ориентирани в политиката хора.


- А сега по протестите имаше ли ваши симпатизанти?

- Естествено, че има наши симпатизанти. Но ние сме им забранили да се афишират, да ходят даже с тениски „Национален фронт” или с шапки, или да веят знамената, защото ние не искаме по никакъв начин да бъдем обвинени, че „яхваме” протеста. Но не можем да забраним на нашите симпатизанти, които изповядват същото недоволство, както и протестиращите, да присъстват там.


- Чува се, че след съюза с партиите „Средна европейска класа” и ГОРД  предлагате съюз и на други известни политически субекти. Кои са те?

- Ние подаваме ръка на всички патриотични партии, организации и сдружения. Водим преговори с различни формации в момента. Например, мога да призная, че водим преговори с ВМРО, с ВМРО – НИЕ... 


- Тези хора ще се съгласят ли да минат под вашата егида по някакъв начин и какво ще спечелят, освен че ще имат телевизионен екран?

- Не, не е въпросът в телевизионния екран. Партиите, с които се обединяваме, са с изключително близки идейни платформи с нашата. Така че, тяхно право е да приемат или да отхвърлят един такъв съюз.


- Да не би да гоните мащабите на Реформаторския блок?

- Не гоним никакви мащаби. Сигурен съм, че ние сами можем да бием Реформаторския блок като електорална подкрепа. И в случая не става въпрос за събиране на проценти, не става въпрос за някаква политическа предизборна математика. Просто ние искаме да обединим всички тези, които искат да работят за спасението и за просперитета на България.


- Значи създавате обща партия?

- Не е обща партия. Забележете, че ГОРД, например, си запазва регистрацията, структурите, всичко. „Средна европейска класа” – също. Тук не става въпрос за някакво всмукване, асимилиране на тези партии, а чисто и просто една подкрепа, която е базирана върху общи идеи, върху едно взаимно уважение.


- Защо ви цензурират? Защо не влизате в сметката на някои хора?

- Защото не сме зависими от никой – връщаме се в началото на разговора. Защото на нас никой не може да ни каже какво да правим. Защото само ние сме тези, които посочваме истинските крадци, с чуждицата „олигарси”. Защото само ние казваме истината, че цените на горивото в България са страшно високи. Само ние казваме истината за Валентин Златев, за Цветан Василев, за Васил Божков, за всички тези останали, които са се впили в политиката и в бизнеса и са задушили всичко, което се опитва да създаде нещо.

(Със съкращения от предаването „На светло с Люба Кулезич“ по Нова ТВ)


В категории: Интервю , Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
РАДО
30.10.2013 10:47:11
0
0
Браво другарю Балевски особенно като прибавиш и онези от Атака сигурно ще изпълниш обещанието пред БОКО Тиквоции да му станеш патерица.АМИН.
3
Божанов
18.09.2013 19:50:54
0
0
Кой в Скат не мисли за себе си,а за "родината"на-дали изобщо? По митингите защо служителите са задължавани(волю-не волю)да участват та и семействата им-то тва са ви"симпатизантите"и членовете?!"Младежкото" живо ли е?
2
rumi 6liokava
18.09.2013 19:42:01
0
0
[popinpopout] pi6man-patrioti
1
Валентин
16.09.2013 21:12:22
0
0
платени,,патриоти,, [unknown]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки