Националният фронт и СЕК заедно в борбата за спасение на България


Националният фронт и СЕК заедно в борбата за спасение на България
НФСБ и партия „Средна европейска класа“ обявиха в четвъртък готовността си за съвместни действия в името на възраждането на България
22 Август 2013, Четвъртък


Партийната формация на Георги Манев застана зад идеите и програмата на НФСБ

Автор: Георги Ваташки

Родолюбивите формации „Национален фронт за спасение на България“ и „Средна европейска класа“ обединяват усилия за спасението и възраждането на Родината. Решението бе обявено  на специална пресконференция на двете политически сили, проведена на 22 август в столицата.

„Ръководството на СЕК предложи своята своята безкористна подкрепа за програмата и идеите на Националния фронт. Голяма част от нашите принципи съвпадат изцяло с вижданията на „Средна европейска класа“ за развитието и подкрепата на родните предприемачи. Ние защитаваме не само само интересите на социално слабите, но и тези инициативни българи, които в разгара на икономическа криза са се заели с бизнес“, заяви съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той добави, че въпреки общите действия, не става въпрос за коалиция. Обединението на двете политически сили ще стъпи на идейна основа, като СЕК ще запази своята самостоятелност и структури. Те от своя страна ще подкрепят партията на СКАТ при бъдещи предсрочни избори.

„Ние имаме обща цел – спасението на България, а също и да се прекрати продължаващото управление на сегашното политическо статукво, което обрече българския народ на мизерия“, изтъкна другият съпредседател на родолюбците Валентин Касабов. Той допълни, че обединението на двете формации е само началото на голям патриотичен проект, който ще се бори с антибългарската политика на БСП, ДПС и „Атака“.

Лидерът на СЕК Георги Манев подчерта, че единението на патриотичните организации трябва да се осъществи около Националния фронт, защото той многократно е доказал, че работи за интересите на българската нация. „Обединяват ни много общи каузи. Ние сме заедно вече шест години в местния парламент на Бургас и с общи усилия успяхме да спрем доста гибелни за страната проекти, като този за изграждането на нефтопровода „Бургас-Александруполис“.

Ръководството и на двете политически формации е единодушно, че не трябва да се отлага дълго провеждането на нови избори, но е жизненоважно преди това да се въведе задължително гласуване.
В края на пресконференцията от „Национален фронт за спасение на България“ оповестиха, че предстоят разговори и с други политически сили, които подкрепят програмата на партията и са предложили своята готовност за съвместни действия с НФСБ.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки