Работният им ден


17 Август 2013, Събота


8 август (четвъртък), 10.00 ч. Пламен Орешарски щедро обещава по време на среща със зърнопроизводители да им бъдат отпуснати още 200 милиона лева


като компенсация за ниските изкупни цени. Пропуска обаче да обясни откъде ще дойдат средствата, при условие че премиерът от месеци хленчи как парите в бюджета не достигали, а Европа нямало да позволи нови субсидии за фермерите преди януари 2014 г.

9 август (петък), 12.00 ч. Управляващите създават поредния фарс. Пламен Орешарски, в компанията на вътрешния министър Цветлин Йовчев, се среща с „протестиращи от февруари“, които не само че подкрепят кабинета, но дори призовават за насилие срещу десетките хиляди българи, искащи оставка на правителството. Сред така наречените „граждани“ на първа линия отново е криминално проявеният Бисер Миланов- Петното, който неведнъж бе гонен заради провокации сред протестиращите.

На въпросите на медиите, защо кани човек със седем ефективни присъди за разговори, премиерът само вдигна рамене. През това време Петното разпалено обяснява как е готов да сформира наказателни отряди, които да разгонват дръзналите да се опълчат на новата тройна коалиция. Въпреки престъпните му намерения, МВР шефът Йовчев не само че не реагира, но и го и уверява, че „специализираните служби ще осигурят реда в България и в частност в столицата.“

Нина Гергова, водачка на контрапротеста, която медиите разобличиха като член на младежкото БСП, също поиска от Орешарски да разгони противниците на властта: „Кога ще свалите кадифените ръкавици, кога ще изкорените злото от корена?“ Министър-председателят закима благосклонно, след което нарежда да бъдат изгонени журналистите от залата. Фарсът продължава при затворени врати, докато отвън десетки истински протестиращи не са допуснати на срещата с премиера. След края й той почти тичешком измънква пред камерите: „Обсъдихме изключително широк кръг въпроси и различни случаи на недобри управленски практики и решения“. За оставка - нито дума.

10 август (събота), 10.30 ч. Управляващите, вместо да работят, се отдават на ловни подвизи. Заместник-министърът Валентина Маринова, заедно с новия шеф на Агенцията по горите Григор Гогов, открива ловния сезон в село Ярлово. Тя удря три пъдпъдъка, след което се жалва на придружаващите я журналисти: „Днес ми е лош ден. Нормата за отстрел на един ловец на ден е 15 пъдпъдъка.“ Тя смайва репортерите с откритието си: „Откриването на бракониерите е трудно, тъй като те действат обикновено в тъмната част на денонощието.“ „Тежката“ държавна дейност на Маринова, състояща се в убиване на животни, продължава през целия ден.

12 август (понеделник), 12.30 ч. Орешарски е в Благоевград за среща с кметовете от областта. Компания му правят министрите Искра Михайлова и Ангел Найденов. Пред сградата на общината в Благоевград десетки граждани го посрещат с викове „Оставка“, но те са грубо изблъскани от гардовете на НСП, за да предпазят премиера от „народната любов“. Местните журналисти бяха изгонени набързо и без обяснения.

Междувременно Орешарски залъгва кметовете, че ще получат пай от милиардния заем, който ще изтегли кабинетът: „Средствата ще бъдат разпределени публично. Ще се постараем в рамките на възможностите да дадем малко по-големи субсидии на общините.“
След това твърдо заявява: „Докато аз съм премиер, ставката на ДДС няма да се промени.“ Явно е забравил, че предизборно БСП обеща да свали данъка за книгите и лекарствата.
18.00 ч. Мераците на властимащите за нови непосилни кредити нямат край. Пред БНТ, под предлог че няма пари за фермерите, земеделският министър Димитър Греков иска нов огромен заем от 500 милиона евро. Ще го връщат, разбира се, обикновените български данъкоплатци.

14 август (сряда), 10.00 ч. Орешарски събира министрите на редовно заседание.


В категории: Отблизо , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
гошо
17.08.2013 05:46:13
0
0
А вашите хорица под опашката на коня са толкова "неразпознаваеми" , че биха затруднили и Гарабед шпионина. Я кажете, колко се изръсихте за тези мумифицирани от жегата "ентелигенти",защото Боко не си пада по волни пожертвования?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки