Как да се отървем от шипове


Как да се отървем от шипове
28 Март 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (при болки, Станка Иванова, с. Слана бара, Видинско): Настъргват се ситно корени от хрян, прибавя се брашно и оцет и се замесва малка питка.


С нея се налагат местата, където са шиповете – врат, коленете и пр., като предварително се намазват с олио, за да не се получат изгаряния по кожата. Превързва се и се държи не повече от 20 минути, през което време болката преминава. Процедурата се повтаря при повторната й поява.

Рецепта 2 (Дойна Трендафилова от Добрич): Смесват се по 1 к. ч. добре счукан чесън, олио и спирт. След едно денонощие сместа се прецежда и с нея се намазват и масажират добре болните места.

Рецепта 3 (Дарина Гюлева от Пловдив): Две-три пакетчета медицинска сяра се наръсват върху хартия и се поставят на пода. Краката се накисват в топла вода и с тях се стъпва върху сярата, като се престоява така 15-20 минути. След това стъпалата леко се изтръскват, обуват се чорапи и така се нощува. Процедурата се повтаря 15 пъти, независимо на кое място са се появили шиповете.

Рецепта 4 (Димчо Костадинов от Видин): Приготвя се мехлем, като 3 аспирина и 3 аналгина се стриват на прах и се смесват с 1 с. л. свинска мас. С леко масажиране вечер  с него се намазва болното място и се превързва.

Рецепта 5 (за стопяване на шипове, Милчо Христозов от София): 300 г целина заедно с листата се нарязва на дребно и се смесва с 800 г пчелен мед и 750 мл домашен ябълков оцет. Съхранява се на прохладно място (но не в хладилник) и се приема по 1 с. л. 3 пъти дневно на гладно.

Рецепта 6 (Надя Стоева от Смолян): 1-2 пресни яйца се разбиват със 100 г силна домашна ракия. Получената смес се намазва върху памук или марля и с този компрес се превързва болното място. Процедурите се повтарят в течение на 1 седмица.

Рецепта 7 (Василка Евгениева от София): В 500 мл спирт за горене се изсипват 1 пакетче лимонтозу и 1 пакетче черен пипер. Настойката престоява 3 дена, след което с нея вечер се маже мястото, където са се появили шиповете.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки