И за Надежда вече има надежда


31 Януари 2013, Четвъртък


През месец ноември м. г. в брой 181 излезе публикацията „С вяра и любов за Надежда“, в която описахме тежката съдба на едно красиво и лъчезарно дете – Надежда Колева от Сливен.


Осемгодишното момиченце е с диагноза детска церебрална парализа, но въпреки всичко се бори с все сили да преодолее факта, че е различна. Единствената й мечта е да стане като другите деца. Тя вече ходи на училище, където успешно се социализира и напредва с уроците.

Светла, майката на Надето, наскоро научава за нова биомеханична рехабилитация за лица с мозъчна травма или аномалии, наречена АБР. Процедурите се извършват от специалисти от Белгия, които изготвят програми и провеждат курс на обучение за родителите в България два пъти в годината.

Първите деца, значително повлияни от терапията, вече са факт. И като всяка грижовна майка, Светла мечтае да успее да включи и своята рожба в следващия етап на рехабилитацията. Само че средства за това няма, а лечението излиза около 3000. лв годишно.

След нашата намеса в сметките на Надето са постъпили около 200 лв., които са крайно недостатъчни за започването на курс. И въпреки това жената се свърза с нас да благодари на всички, станали съпричастни към тяхната история.
„Благодаря за всичко. Знам колко е трудно да отделиш средства в днешно време и въпреки това все още има много добри хора“, каза смелата майка.
За тези, които искат да помогнат на Надето:

Разплащателна сметка:

в лева: BG06 UNCR 7000 1516 6477 30

в USD: BG37 UNCR 7000 1520 7334 91

в евро: BG26 UNCR 7000 1520 7334 95

УниКредит Булбанк


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки