В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
17 Януари 2013, Четвъртък


Как да лекуваме грип с природни средства?
Ария Вълчева, Казанлък



Грипът е остро инфекциозно заболяване , характеризиращо се основно с поражения на дихателните пътища и съпроводено с интоксикация. Открити са няколко разновидности на грипа: А, В, С и др. Инфекцията се предава от болен на здрав човек по капков път, чрез въздуха, при разговор, кашляне, кихане или чрез домашни предмети (кърпа, съдове), върху които са попаднали пръски от секрети на болния. Възприемчивостта на хората към грипа е много висока. Епидемиите се развиват бързо, поразяват големи маси от населението и продължават месец-месец и половина.

Заболяването започва остро с втрисане, повишаване на температурата (37-40 градуса),   главоболие, намалена работоспособност, загуба на апетит, вкус и обоняние. Появяват се  болки в гърлото, сухота в устата, кашлица. След 12-14 часа започва да се отделя и секрет от носа. Грипът без усложнения, след които най-честото е последващо възпаление на белите дробове, обикновено завършва с пълно оздравяване.

Рецепта 1: (проф. Мермерски): Няма по-ефикасно лекарство за това заболяване от прополиса. В случай на грипно заболяване от него се взимат 5-10 г и се дъвчат като обикновена дъвка. Ако пари на езика (от което често се оплакват децата), парчето се потапя от време на време в мед. Освен това през 2 часа се приема разтвор от 40 капки 30-процентна прополисова тинктура (от аптеката) в топло мляко или вода. Това повлиява благоприятно на устната кухина и на цялата храносмилателна система.

Третото, което трябва да се направи, е да се вземе една клечка с памук, след което да се потопи в прополисова тинктура и с нея да се масажират венците, езика, небцето и гърлото. Освен грипните вируси, от устната кухина ще бъдат прогонени и всички причинители на болести, възникващи в различни системи на човешкия организъм. Малцина са хората, които си дават сметка, че нашата уста населяват над 100 вида най-разнообразни бактерии.

Рецепта 2 (Неделя Пенкова, Смолян): 100 г сухи лимонени кори, нарязани на ситно, се заливат с 500 мл водка. Настойката се държи две седмици в плътно затворен съд, след което се прецежда. Приема се по 1 чаена лъжица с вода 3 пъти на ден 20 мин. преди хранене.

Рецепта 3 (Марин Маринов, Стара Загора): 500 г мед се смесват с 1 чаена чаша борови връхчета. Престоява така 1 месец и след това се приема 3 пъти дневно по 1 супена лъжица 20 мин. преди хранене.

Рецепта 4 (Йорданка Ангелова, София): Кората на 1 лимон се нарязва на парченца. Залива се с 400 мл вода и се вари не повече от 4 мин. След това се покрива с капак, за да се получи запарка. След като изстине, се подслажда с мед или захар и се пие на бавни глътки. Освен за грип, тази рецепта е подходяща и при подуване на лимфните възли.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти




В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки