Аптека от природата: Хвощ и люляк срещу подагра


Аптека от природата: Хвощ и люляк срещу подагра
14 Април 2018, Събота


Лимфни възли пък се лекуват с кокоши яйца

Автор: Силвия Горанова

В Десант вече сме ви разказвали за Стефка Иванова от Дунавци, която след много перипетии успява да намери лек срещу фарингита с помощта на природните дарове. Сега нашата стара познайница ни разкрива още няколко от ценните си рецепти. Всички те са изпробвани от членовете на нейното семейство и са дали отлични резултати.

Някои от тях се използват за лечение на подагра. Стефка ги е открила, след като преди няколко месеца са установили в кръвта на съпруга й завишено съдържание на пикочна киселина. В резултат на това някои от ставите му отичат и се зачервяват. Седмици наред мъжът обикаля болниците и пие различни лекарства, но подобрение не настъпва. А след месец получава силна криза, изразяваща се в непоносими болки и нов, много болезнен оток. В резултат на всичко това той вече нито може да се движи нормално, нито пък да спи. Неприятно му е дори докосването до чаршафите. Тогава жена му да го лекува както тя си знае – с бабини илачи.

Преравя овехтелите си книги и тефтери и намира подходяща рецепта с хвощ.

В продължение на 5 месеца всеки ден запарва по 2 супени лъжици от билката за 10 минути в 600 мл вода. Оставя течността да поизстине и след това дава на страдащия си съпруг 3 пъти на ден половин час преди ядене по 200 мл от настойката.

Отделно към препоръчваната за такива случаи диета добавя всеки ден варени картофи, като го кара да изпива обед и вечер след хранене и водата, в която са сварявани.

Още след първия месец съпругът на Стефка започва да чувства подобрение. Освен това той започва да пие и спиртен извлек от люляк.

За целта се използва тъмнолилавия люляк.

Няколко стръка от него се потапят в домашна ракия, оставят се да престоят в нея 21 дни, след което течността се прецежда. От нея се пие по 30 капки 3 пъти на ден преди ядене. Лечението продължава около 3 месеца. Така, въпреки че докторите твърдят, че от това заболяване пълно изцерение няма, мъжът на Стефка се оказва напълно излекуван и изследванията на кръвта му показват напълно нормални стойности.

„Не беше лесно, цели осем месеца продължи изцелението му, но си струваше” – споделя лечителката.

Специално за отоците тя казва, че е облекчавала с компреси от лед, които е прилагала по 2-3 пъти дневно. След което намазвала болното място със спиртен извлек от змийско мляко. Той се получава като се накисне корен от билката в домашна ракия и се остави да престои така 2-3 седмици.

Жената използва с успех една друга рецепта за лечение пък на уголемени лимфни възли.

За целта се взимат 4 бели кокоши яйца. Слагат се цели (с черупките) в буркан и се заливат със сок от лимони. Похлупва се отгоре и се оставя да престои 20-30 дни. През това време калцият на яйцата се разпада от киселината и върху тях остава само ципата. Тя се отстранява внимателно с вилица и се изхвърля. Останалата част се разбърква добре и към нея се прибавят 100 г коняк и 250 г небет шекер (той може да се замени и с 500 г мед).

Сместа се разбива, докато стане гладка и се съхранява в тъмно стъкло и хладилник, като преди употреба се разклаща. Приема се 3 пъти дневно по 1 супена лъжица за възрастни. За деца дозата е 1 чаена лъжица.



В категории: Новини , Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки