За простаците и за техните сеирджии


За простаците и за техните сеирджии
Бареков в естественото му амплоа
17 Септември 2012, Понеделник


Започна политическият цирк на медиите, слугуващи на ГЕРБ и на днешната власт

Автор: Стефан Солаков

Добро утро, уважаеми зрители!“ - заедно с новия политически сезон започнаха и сутрешните телевизионни циркове в така наречените ефирни телевизии. Милиони бяха хвърлени, за да се купят и овладеят от „правилните хора“ тези канали за масова комуникация. И сега, в началото на финалния спринт преди предстоящите парламентарни избори, загорели и отпочинали по скъпи наши и чужди курорти, медийните наемници на днешната власт стръвно се хвърлят в поредната манипулативна война срещу българската общественост.

Флагманът на телевизионния разврат, както всички вече се убедихме, е ТВ7, управлявана от Николай Бареков, бивш чалга-кючекчия, а днес, израснал до високото звание „Гьобелс-ът“ на ГЕРБ и на Бойко Борисов.
Биографията му е аналогична с краткия жизнен път на управляващата партия – изникнал от нищото и отиващ пак натам. Само след година-две доста рядко ще се намират българи, спомнящи си за ГЕРБ и Бареков, но сега е само тяхното време и те алчно са се вкопчили в него.

В началото на изтичащата седмица Бареков привика на телевизионното килимче двама министри от кабинета на Борисов и бащински загрижен им зададе уж неудобни въпроси, а те пък му пробутаха старателно подготвени отговори, за да блеснат в очите на наивните зрители.

И докато спортният шеф Свилен Нейков сравнително обективно се опита да обясни с думи прости шумния провал на българския спорт, то културният корифей Вежди Рашидов отново влезе в характерната си роля на правителствения шут, способен на всякакви маймунджулуци, за да разведри поне за малко все по-мрачния напоследък премиер и да зарадва с поредния си пошъл джумбуш скучаещите сеирджии около синия екран.

Диалогът Ники Дудука - бай Веждю Балкански, на който се насладихме при откриването на „мазните“ борби по ТВ7, заслужава да бъде изучен внимателно от студентите във Факултета по журналистика и масови комуникации.
Така нареченият министър на българската култура и Главен мултак на Републиката (нека не забравяме това високо бандитско звание, с което „Мултигруп“ навремето награди надгробния каменоделец Рашидов) официално обяви, че да си простак в България е висша форма на артистично поведение.

Повод за тази висока самооценка стана поредният скандал, предизвикан от нашето културно Джипси в един от салоните на Софийския сатиричен театър. Там порядъчно пийналият министър изнесе рядко срещан моноспектакъл, наречен „Натопи другарчето и се подмажи на началника“.
Пред ухиления до уши Бойко Борисов, който умира от кеф, когато някой от приближените му лакеи се подиграва на своите колеги, кърджалийският катунар Рашидов изнесе истинска лекция относно морала и умствените възможности на случайните хора, попаднали в сегашния правителствен кабинет.

Подляри, мошеници, крадци, тъпанари – пред смаяните очи на събралите се в Сатирата артисти и гостуващи интелектуалци безпризорното циганче Веждю, израснало при социализма из държавните приюти, изучено и социализирано с усилията на „народната власт“, днес, при условията на безгранична демокрация, направи безмилостна дисекция на сегашния български „елит“, назначен да управлява съдбините на нашето Отечество.

„Ето го Сирачето, с него сме осъмвали в кръчмите след тежки запои и шкембе чорба“, това е поредната култова фраза на културния ни министър след незабравимите „Гел бурда, бе митовски, д`еба мама му, много си скромен“ или пък умилителната мечта на мултачето да покани покойната Гена Димитрова на концерт в Болшой театър.

Върхове на неуморимата креативност на министър Рашидов бяха и неговите паранормални прозрения относно скритите таланти на премиера Борисов. Бяхме готови да се разплачем от приятното вълнение, когато първият човек на българската култура без капка съмнение ни уверяваше, че бате Бойко е бъдещият Пикасо.
„По време на заседания на Министерски съвет премиерът тайно драскаше нещо в бележника си. По-късно се уверих, че това са скици, показващи тайния талант на господин Борисов“.

Замаяни от потресаващата новина, тогава не се сетихме да попитаме като какъв работи господин Борисов на „Дондуков“ 1 – като министър-председател или като ведомствен художник, забавляващ се да скицира и запаметява за историята карикатурните образи на своите министри.
Разбрал, че Главният смешник на правителството е неизчерпаем лайномет по отношение на своите колеги, коварният Дудук се опита да го уволни в ефир с неочаквания въпрос дали премиерът Борисов е наистина толкова простоват, както твърдят неговите врагове от опозицията.

Бареков обаче не беше познал – като ранена в сърцето пантера Рашидов обяви Бойко Борисов за най-умния и интелигентен човек не само в България, но и в целия европейски регион, който, забележете, усещал „с повърхността на кожата“ какво се случвало около него и светкавично реагирал при всяка възможна ситуация.
Машала, бай Веждю, ти изпълни твоя синовен дълг към Бащицата, сега е ред на Майстор Миро Земеделеца, не по-малък зевзек и кандидат за любовта на началника.

Вицекомиците Дянков и Цецоу също подготвят специални програми за разтуха на скучаещия монарх.
Така в шеги и закачки ще преминат оставащите месеци до грандиозния финал на правителствения цирк, забавляващ населението на България.

Дали същите клоуни ще продължат да се гаврят с чувството за хумор на интелигентните наши сънародници, ще стане ясно през лятото на 2013 година. Тогава ще бъде решено дали простаците ще продължават да ни се подиграват в очите и да сеят навсякъде миризливата поквара на своята отдавна погубена човешка същност.



В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки