Как се излекувах с мляко


Как се излекувах с мляко
13 Септември 2012, Четвъртък


Срещу атеросклероза: Смесват се 200 г кисело мляко, 1 супена лъжица пектин на прах и 1 супена лъжица мед.


 Сместа се оставя да престои 20 мин., след което се консумира сутрин и вечер преди ядене.
Тази рецепта помага и при разстройство на храносмилателната система. Ако я прилагаме всеки ден, ще забравим за болестите и ще сме жизнени и енергични.
Против задържане на урината (Ненко Йончев, Перник): В 1 чаена чаша кисело мляко се поставя 1 чаена лъжица бакпулвер. Разбърква се добре и всеки ден се изпива по 1 чаша. Лечението трае 25 дни.

Против туберкулоза: 30 г млади, новопокарали връхчета с пъпки от обикновен смърч (или незрели шишарки) се наситняват и варят в 1 л мляко 10 мин. Кисне 2-3 часа и се прецежда. Пие се 1 чаена чаша отвара 3-4 пъти дневно. Ползва се също при заболявания на дихателните органи и при простуда.

Срещу шипове: В продължение на 20 дни се приема на гладно сутрин, обед и вечер по 1 чаена чаша кисело мляко, кръгъл резен лимон и кръгъл резен глава от целина. Ако шиповете са от дълго време, след 20-дневна почивка процедурата се повтаря.
При хроничен бронхит: 1 чаша топло мляко, в което са разтворени 35-40 капки спиртен екстракт от прополис, се пие 3 пъти дневно преди ядене.

Срещу камъни в бъбреците: В 3 чаши непреварено мляко се сипва чашка стрити семена от лен. Слага се да ври, докато течността остане около 200 г, след което се прецежда.
Пие се в продължение на 5 дни. След около година лечението се повтаря.

При тежки заболявания: Счуква се половин глава чесън и се залива с 500 мл врящо мляко. Оставя се да престои 30 мин. на тъмно. Вечер преди лягане сместа се изпива гореща. Процедурата се повтаря до пълно оздравяване.

Против болки в краката (В. Чандарев, Русе): Сварява се 1 л биволско мляко и се оставя да изстине. В него се изцежда сока на 1 голям лимон, за да се пресече. След това се прецежда през тензух. Суроватката се изхвърля, а с гъстата смес (която е около 100-150 г) се намазват краката там, където е болката. Оставят се да стоят така около 2 часа, след което се измиват.
Против едра шарка: В 50 мл мляко се капват толкова капки катран, на колкото години е човекът. Пие се по малко през целия ден.

Срещу пигментация (Маринела Петрова, Стара Загора): Приготвя се разтвор от три части прясно несварено мляко и една част чист спирт от аптеката. С тази смес мажете лицето си, като заедно с това правите и много лек масаж върху петната. След няколко намазвания те ще  изчезнат.

Против плексит: 1 кг кисело мляко се поставя в памучен плат и се заравя в пепел, за да изтегли водата. В така сгъстеното мляко се прибавя 50 г синапено брашно и се разбърква, а след това с него се налага болното място.

За профилактика на грип: Необходими са 1 супена лъжица прясно мляко и 8 капки сок от чесън. Подгрятото до 50 градуса мляко се смесва със сока от чесън и се приема наведнъж. Процедурата се повтаря на всеки час.

При косопад: В половин чаша кисело мляко се слагат 2 таблетки хинин (без глазурата). Смесват се добре и се мажат корените на косата. Завива се с найлон и хавлиена кърпа и така се стои 5 часа.



В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки