Локумът ще ви избави от възпалени пришки. Вижте как


Локумът ще ви избави от възпалени пришки. Вижте как
02 Септември 2017, Събота


Корен от дрян пък помага срещу камъни в бъбреците

Автор: Силвия Горанова

За рубриката ни с лични истории на хора, излекували се от различни заболявания с помощта на природната медицина, своите бабини тайни лекове сподели Мария Иванова от Котел. 

Още от млада, жената има сериозни проблеми с бъбреците. Когато е около 30-годишна, животът й е неизменно съпътстван от хронични кризи и чести и продължителни престои по болниците из цялата Сливенска област. Докато един ден проблемът се обостря до толкова, че болките стават непоносими и тя си мисли за най-лошото...

Правят й рентгенова снимка и се оказва, че в бъбреците на Мария има 2 камъка. Лекарите й казват, че операцията е неизбежна. След редица изследвания обаче установяват, че котленката е загубила голяма част от теглото си и организмът й е прекалено слаб.

Решават, че една такава операция би била голям риск за нея. Предписват й множество хапчета и процедури. Тя обаче решава да пробва да се излекува с народната медицина.

И опитва следното нещо:

Взима се корен от дрян, около 5 см. Вари се в един литър вода, докато течността остане 700 мл. Това количество е за 1 доза. За ден обаче трябва да се изпиват по две. Течността се  разпределя на равни количества, за да стигне за целия ден.

Леля Мария ни разказа, че още на десетия ден успяла да „изхвърли“ един от камъните. С упорито прилагане на нестандартното лечение, след време се отървала и от втория.

Друга народна рецепта, до която г-жа Иванова е прибягвала през годините и е много доволна от резултата, е срещу разширени вени.

За целта взима 1 чаена чаша свинска мас. Нагорещява я и в нея пържи до зачервяване 40 цвята или листа от невен. После оставя сместа да престои така през нощта. На сутринта я затопля и прецежда през марля, сгъната на 4 ката.

Така приготвения „чудотворен мехлем“ се прилага по следния начин: краката (особено проблемните места) се намазват с леки масажни движения, после се завиват, за да се затоплят, и се вдигат на висока възглавница, докато тялото е в легнало положение. След два часа пълен покой, през което време маста попива в кожата, краката се измиват с топла вода. За да подейства, процедурата се повтаря поне десетина дни подред.

Леля Мария ни разказа още как успяла да излекува внучката си от възпалена рана. Момичето било едва 22-годишно, когато си купило скъпи нови обувки. Както често се случва, от неулегналата кожа кракът й се разранил. Започнала да носи чехли, докато отминат болките, но вместо това раната се замърсила и възпалила.

Отишла на лекар, за да я види уж специалист. С малко йод и хапчета първоначално всичко отминало. Но след месец кракът се върнал в старото положение, даже отокът бил по-голям. За да не тръгне инфекцията нагоре и да не се натрови кръвта на младото момиче, лекарите решили, че единственият начин е оперативната намеса.

Тъй като обаче баба Мария е почитателка на народната медицина, решила да направи първо един опит с рецепта, която научила от своя възрастна съседка.

Купила локум и тетра. Първо сварила билката и я прецедила. После, още докато е топла течността, направила промивки на болното място. Сложила и компрес от памук, натопен в отварата, и оставила да действа за около 15 мин.

През това време разрязала един локум на 2 части. Когато свалила компреса, сложила на мястото върху раничката половината локум и превързала ходилото стабилно с бинт.

Момичето веднага почувствало, че локумът изтегля нещо от раната. След два часа сменили компреса с нов. След още два се оказало, че отокът е спаднал.

На следващата сутринта пък лекарите с почуда установили, че вече няма нужда от хирургически интервенции.



В категории: Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки