Патриотите със структура във възрожденски Сливен


Патриотите със структура във възрожденски Сливен
На трибуната в конферентната зала на хотел „Сливен“ застанаха Мария Петрова, Валентин Касабов, Валери Симеонов, Христиан Митев и Неда Карска (от ляво надясно)
20 Юли 2012, Петък


НФСБ учреди своята регионална организация в града на стоте войводи при голям интерес от страна на местните жители



Автор: Валентин Вълчев

Над стотина привърженици на патриотичната идея – съхранявана и тачена от „Националния фронт за спасение на България” – учредиха на 12 юли структура на партията в Сливен.
Химнът на НФСБ „Шуми Марица!” изправи на крака всички в залата и даде началото на първото събрание на сливенските патриоти.

Като израз на почит и уважение към наследниците на едни от най-будните българи, с изключителен принос в опазването на националната съвест и историческа памет, гости на сливенци бяха съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Валентин Касабов, секретарят на националното ръководство Мария Петрова и Христиан Митев – председател на Централната контролно-ревизионна комисия на НФСБ.

Гости на събранието бяха също почетният гражданин на Ямбол и заслужил треньор по лека атлетика Йордан Атанасов, почетният гражданин на ямболската община „Тунджа” и заслужил треньор по бокс Димитър Мутафов, както и група членове на НФСБ от Ямбол. Форумът бе ръководен от регионалния координатор за областите Ямбол и Сливен и съветник от листата на партията в ямболския общински съвет Неда Карска. 

С огромен интерес присъстващите изслушаха встъпителните думи на съпредседателя на ПП „Национален фронт за спасение на България” Валери Симеонов. „Учредяването на партия НФСБ тук ще е определящото политическо събитие в Сливен!
 Двадесет и две години бяхме свидетели как се сменяха редица правителства: с десни идеали за приватизация и благоденствие; с леви идеали за социална справедливост; сега пак – с обещания за справедливост... За четири години се видя какво е тяхното благоденствие и каква е тяхната справедливост! Абсолютно господство на олигархически структури, срастване на престъпността с политическата власт! Всичко това ни накара да създадем НФСБ!”

Другият съпредседател на Националния фронт, който присъстваше на събитието – Валентин Касабов, изтъкна в своето приветствие към сливенските патриоти:
„Радвам се, че точно тук  – в конферентната зала на хотел „Сливен”, учредяваме структура на нашата партия. В това има нещо знаково... На 9 март 1985 година тук беше взривена първата бомба, поставена от турска терористична организация в тази сграда... А ние сме тук да учредим най-българската партия!

Нашият път е свързан със спасението на България и вие сте гаранция за това, тъй като Сливен е родното място на големи български революционери“.
Единодушно учредителите на НФСБ в Сливен избраха и ръководство на организацията. Неин председател стана Тодор Тодоров; а секретар – Красимир Куртев. И двамата се  занимават с агробизнес.

В своето първо обръщение към новите членове на ПП „Национален фронт за спасение на България” новоизбраният председател определи своите приоритети, като подчерта: „Искам моите съграждани да се събудят и да възродят българщината в нашия град, да отстояват правото си на труд и на достоен живот”.



Тодор Тодоров стана председател на сливенската структура на НФСБ Градът на стоте войводи посрещна събитието с препълнена зала

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки