Как се излекувах от шум в ушите


Как се излекувах от шум в ушите
Живовлек
07 Юни 2012, Четвъртък


Стефка Паралюзова от Враца споделя, че против шум в ушите се поставя лапа от печен праз,


 капват се и по 2-3 капки сок от него.
Друга рецептата за шум в ушите: Смесват се 1 супена лъжица пресни или сушени венчелистчета от червена роза, ½ супена лъжица пелин, 3 супени лъжици пшенични трици и 250 мл червено вино. Сместа кипва и се прецежда. Билковата отвара се слага топла в малки торбички или кърпа и се поставя на болното ухо.

За бързото и безпроблемно отшумяване на неприятното заболяване помага и следната рецепта: 30 г ситно натрошени дафинови листа се заливат с 300 мл олио. Киснат 6-7 денонощия и сместа се прецежда. Капват се по 3 капки от нея в ушите, докато настъпи подобрение.


Латинка Кикова разкрива една много лесен начин за облекчаване на съпътстващите язвата на дванадесетопръстника нетърпими болки. Взима се хума и се слага във фурната, за да се изпече. Сутрин, в продължение на месец, се взима по едно малко парченце, което се овалва като хапче и се гълта. Още след десетина дни болките отшумяват.

Пак с хума Латинка успява да се избави и от херпес зостер на гърба. В случая обаче тя се прави на кашичка, с която се намазва херпесът и мястото около него. Така се преспива и ако се налага се стои с компреса и на следващия ден. При нея още на втория ден хумата се е олющила заедно с неприятния израстък.


Жана Ангелова разказва как нейна приятелка живее вече близо 20 години, след като са й поставили тежката диагноза рак на стомаха. Тя успява да се съвземе от тежката и изтощителна за психиката и организма диагноза със следната рецепта:

13-15 мл шарлан (зехтин) и 30-40 мл 95-процентов спирт се смесват. Разбъркват се енергично 2 мин. Сместа се пие точно 30 минути преди хранене 3 пъти на ден. Прави се в продължение на година.

Камъни в бъбреците: В 2 литра вода се варят 2 супени лъжици лайка. Течността ври 2-3 минути. Прецежда се с тензух. Изпива се 1 литър наведнъж, а след 15-20 минути – и втората част от настойката. Болките отшумяват още след около час. Хубаво е рецептата да се прави и профилактично.

При проблеми с бронхите:1 кг мед се смесва с 2-3 шепи зелен или сух широк живовлек. Взима се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди ядене. Пие се в продължение на 1 месец.



В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки