С морска сол и вода срещу Бюргер


С морска сол и вода срещу Бюргер
02 Май 2017, Вторник


Историята на една учителка, която помага на хората, водена само от доброто си сърце


Автор: Десант

Радка Добревска от Варна е пенсионирана учителка. 37 години тя е всеотдаен преподавател по български език и литература, история и география.

Нейните майка и баба се занимават с билколечение и от тях добросърдечната жена наследява десетки рецепти. Някои от тях вече сме публикували в Десант. 

На вниманието на нашите читатели предлагаме няколко изпитани лично от нея и семейството й цяра, с които да се отървете от тежки болежки.

За болестта на Бюргер.

Произхождам от бедно семейство. Баща ми на преклонна възраст изненадващо получи болки в пръстите на левия крак. Приеха го в болница с посиняване. Оказа се, че страда от болестта на Бюргер.

Приложиха му маса неефективни процедури – инжекции, мазила. Накрая му предложиха и операция. Двамата с майка ми обаче решиха да отидат на Хасковските минерални бани. Наистина от балнеолечението имаше ефект, но когато се прибраха, решиха да опитат и една чудна рецепта, която някой им бе предложил.

В 2 кофи морска вода (може и обикновена) се слагат 2 шепи морска едра сол. В едната  водата трябва да бъде гореща (до търпимост), а в другата – студена (също до търпимост).

След като солта се разтвори, краката се слагат най-напред в горещата, а след това и в студената течност и така всяка вечер в продължение на месец.

Препоръчително е по време на тези процедури, вместо обикновената вода, да се пие отвара от пресни или сушени листа от праскова. Те се сваряват като обикновен чай,  като препоръчителната доза е 2,5 до 3 литра на ден, в продължение на 2 месеца.

А на третия месец по същия начин се прави чай от шишарките на хмела.
Няколко месеца след това двата чая се редуват, докато от болестта не остане и следа.

За синузит.

Дъщерята на Радка пък получава тежка форма на синузит. Нищо не й помага. Като студентка вече, лекар от Добрич й препоръчва следната рецепта, която не само премахва заболяването, но й помага и при силна хрема.

В 50 мл коняк, който се поставя в тъмно стъклено шишенце, се слага медицински нишадър, с големина колкото царевично зърно. Разклаща се добре, до пълно разтваряне на кристалчетата. Оставя се да престои 2-3 дни, както от време на време пак се разклаща, така че да не остане неразтворено вещество.

Болният трябва да бъде легнал. Слага се по 1 капка от получения разтвор във всяка ноздра. След това главата се поставя между краката и се държи ниско, докато започне изтичането на секрет от носа.

Хубаво е да се прави вечер, защото после не се излиза навън. Процедурата се повтаря до пълното изчезване на оплакванията.

За шипове, които причиняват световъртеж,

се взима 50 мл йод от аптеката и 1 опаковка аналгин (в никакъв случай не се заменя с аспирин). Вечерта в тинктурата се пускат 10 хапчета, без да се счукват. Шишето се разклаща добре и се оставя да престои цяла вечер.

На сутринта сместа трябва да е побеляла като мляко, ако леко жълтее, това значи, че йодът или аналгинът не са качествени и трябва да се разклати добре до пълно обезцветяване на тъмната течност, защото иначе ще пари на третираното с нея място.

С готовата смес се разтрива леко ошипения участък от тялото. Това може да се повтори и 2-3 пъти в разстояние на десетина минути, така че мазилото добре да попие в кожата. Намазването се прави всеки път, когато почувствате световъртеж.

Декубитални рани (от залежаване)

За зарастването им се приготвя крем от 4 супени лъжици олио и 4 супени лъжици чист зехтин. Загряват се леко. Отделно се приготвят: 1 супена лъжица счукана на ситно чиста дъвка, 1 супена лъжица пчелен восък, настърган на ренде, 1 супена лъжица бял тамян, предварително счукан, които леко се загряват на огъня.

В същата тази последователност те се добавят към олиото и зехтина, като тамянът се поставя и се разбърква бързо. Сместа се прецежда през тройна марля и се държи в хладилника.




В категории: Здраве , Рецепти за здраве

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Донка Ангелова
10.02.2023 11:02:22
0
0
Днес откриха на съпруга ми че има болеста на бюргер искам да попитам във двете кофи вода по колко шепи морска сол трябва да сложа и колко вода трябва да има в кофите всяка вечер ли трябва да сменям водата
1
Стаменова
30.12.2017 22:45:13
0
0
При смесването на една опаковка Аналгин - 10 таблетки счукани с йодна тинктура 50 милилитра се получава абсолютно прозрачен разтвор.Прилага се за облекчаване на ставни болки.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки