Събарят незаконни постройки в „Столипиново“


19 Май 2012, Събота


Мощна акция по събаряне на 80 незаконни постройки – основно временни преместваеми обекти с неизрядни собственици


Автор: Камен Христов

в пловдивските квартали „Столипиново“ и „Изгрев“, предприе кметът на район „Източен“ Петър Петров. Най-напред eкипът на общината срути павилион на неизвестен притежател, разположен на ул. „Батак“, до основно училище „Пенчо Славейков“.

С ъглошлайф и бормашина металната конструкция бе нарязана за по-малко от час, а вътре бяха открити само 4-5 чувала с картофи. Минути след началото на акцията, мълвата за нея се разнесе из гетото и двама собственици на павилиони на ул. „Сокол“ се заеха сами да ги разпарчетосат. Някои от ползувателите на предвидените за премахване гаражи едва сега се сетиха, че с години не са плащали наеми за тях и хукнаха към районното кметство, за да си оправят борчовете.

След окончателното разчистване на набелязаните 80 обекта, акцията ще продължи по ул. „Варшава“ зад стадион „Христо Ботев“, където се намират три порутени сгради, представляващи опасност за минувачите.



В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
svetlio
22.05.2012 08:33:10
0
0
Преместваеми обекти може, важното е да не са масивни жилищни, щото другарите обещаха преди изборите, че незаконни сгради няма да се бутат.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки