Доказано: Чесънът убива паразитите


Доказано: Чесънът убива паразитите
01 Май 2017, Понеделник


Парливият зеленчук помогнал на баба Мита от с. Чифлик да се пребори с рядко срещаната бластоцистоза

Автор: Десант

Преди време наша читателка - баба Мита с. Чифлик, купува мандарини от пазара. След няколко дни обаче остава неприятно изненадана, защото се оказва, че те са заразени с паразити.

Няколко месеца по-късно тя получава сериозни обриви по крайниците, придружени с нетърпими сърбежи. Обръща се за помощ към специалисти, които й откриват паразитите бластоцистис*. Една жена й казва да си купи чесън на хапчета и я уверява, че от тях ще й мине. Купува си 2 опаковки, но не усеща подобрение.

Бори се с проблема цяла година, макар че докторите са убедени, че цял живот ще ги носи в себе си. Започва да вдига кръвно и да чувства, че паразитите се разпространяват в  цялото й тяло.

Тогава, в отчаянието си, се сеща пак за съвета с чесъна. Но вече прибягва до натуралния му вид. Всяка вечер взима по 1 голяма глава от зеленчука. Изстисква сока му в 1 чаша охладена преварена вода. Еликсирът престоява така цяла нощ и на сутринта се изпива на гладно.  

Пие го 75 дни. Вече няма обриви, няма сърбеж. Очаква новите си изследвания, но е убедена, че вече е излекувана, защото няма никакви признаци.

От дълги години старозагорката страда и от различни алергии. През 2010 г. дори полуава доста тежка студова такава. Като пипне студено, цялото й тяло изтръпва. Като излезе навън в студено време, ръцете й отказват, сковават се и нищо не може да докосне. Тъй като формата на болестта е остра, лекарите й препоръчват само инжекции.   

През есента на 2011 г. ситуацията се повтаря и жената решава, че не може да прекара още една такава тежка зима. Намира събирани от съпруга си изрезки за билкови рецепти и сред тях намира една за студова алергия.

Тя е съвсем проста и е от широко разпространени 4 билки – коприва (1 стрък), полски хвощ, листо от орех и 4-5 връхчета от бор ( 2-3 см). Сместа се слага в 1/2 л вряла вода. Оставя се да ври 5 мин. Маха се от огъня и стои захлупена, докато се охлади. Прецежда се и се дели на 3 водни чаши. Пие се 1 час преди ядене, 3 пъти на ден.

Мита го прави едва 4 дни и цяла зима не е имала никакви симптоми на иначе сериозния проблем. В момента и снаха й прилагала рецептата за хрема, получена в резултат на алергия.


* Blastocystis hominis е паразит, рядко разпространен и за който малко се знае как се пренася на хората. Голяма част от инфектираните нямат симптоматика. Паразитът предизвиква заболяването бластоцистоза, симптомите на което са диария, коремни болки, обрив, загуба на тегло. Смята се, че може би имат връзка с проявите на уртикария при деца. Най-често като причини за заразяване се посочва лошата хигиена.



В категории: Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки