Счетоводител ще плаща греховете на Цветанов


Счетоводител ще плаща греховете на Цветанов
Бившият главен счетоводител на „Инвестбанк“ Петър Маринов, разкрил скандални корупционни схеми, бе арестуван със скалъпено обвинение за присвоена кола, която отдавна е собственост на друг
12 Април 2012, Четвъртък


В ход е нова пиар акция на силовия министър за спасяването на Петя Славова

Автор: инж. Теодор Дечев

 В понеделник новина на деня стана арестуването на Петър Маринов – бивш главен счетоводител на „Инвестбанк“ АД, напуснал работата си поради нежелание да изпълнява престъпните нареждания на своята ръководителка – Петя Славова. Петър Маринов показа, че има хора, които могат да се лишат от облаги и да следват съвестта си. Изобличавайки видната банкерка и бандитските порядки в „Инвестбанк“ АД, той пое и своя дял от отговорността за извършваните нарушения.

Разкритията, изобличенията и признанията на Петър Маринов обаче се превърнаха в проблем за управляващите. Защото тъкмо банката на Славова вече е новата любима финансова институция на властта. И дори лично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов се занимава с прехвърлянето на сметките на общините в касичката на Петя Славова. По тази причина разкритията за злоупотреби, кражби и рушвети, които направи бившият й счетоводител, развалиха възцарилата се идилия...

За всичко това обаче изглежда, че ще плати само Петър Маринов. Не че и преди не е плащал горчиво. След отказа си да бъде съучастник на Петя Славова и компания, той беше отвлечен, като за малко не беше убит. И в момента той още продължава да се бори за живота си.

И вместо блюстителите на реда с нахлузени качулки да се завъртят в централния офис на „Инвестбанк“ АД на булевард „България“ в София, те нахлуха в дома на бившия банков счетоводител.

Сега той е арестуван с абсурдното обвинение, че е присвоил автомобил, който всъщност отдавна е прибран от съответната лизингова компания на Петя Славова. Нещо повече – по всичко личи, че дори вече е преотдаден на друг клиент. Но какво значение има. Важното е  Петър Маринов да е прибран в ареста...

Жалкото и смешното в цялата история с ареста е непохватно оркестрираната кампания, с която „правилните“ медии побързаха да отразят новината. Половината ни проглушиха, че арестуваният е „близък до кръга „Октопод“, а останалите тиражираха, че „арестуваха обвиняван в клеветничество“.

Така пред очите ни лъсна ужасяващата истина, че един човек е задържан, само за да се проведе една куца пиар кампания, която да повдигне повехналото самочувствие на Цветан Цветанов и свитата му. С риск да прозвучи банално, ще обобщим, че очевидно живеем в страна, управлявана на принципа „хляб и зрелища“, където хлябът е на свършване.

 Зрелищата ни са доста груби и арогантни. Защото независимо дали Петър Маринов бъде освободен и пуснат по живо по здраво, с или без мярка за неотклонение, неговият незаконен, преднамерено враждебен арест, сам по себе си представлява полицейски произвол и целенасочен тормоз.

И сигурно така ще бъде и занапред, ако пробуждащото се у нас гражданско общество продължава да мълчи и да не санкционира с протести слугинското поведение на „съответните компетентни органи“, наредили този арест. И продължи да си трае, наблюдавайки безучастно слугинажа на продажните журналисти, които с изплезени езици хукнаха да „обслужат медийно“ въпросното жалко пиар недоносче на властта.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки