"Руса амбиция" покори съда в Бургас


Благодарение на показанията на секретарката си експредседателят на Бургаския административен съд Атанас Вълков бе позорно уволнен
21 Февруари 2012, Вторник


Един стар позабравен романс разпали с нов пламък страстите в съдебната палата на Бургас.


Автор: Фани Христозова

През април м. г. вестник „Десант“ описа подробно злополучната история на председателя на Апелативния съд Атанас Вълков – първият и единствен до този момент магистрат, задържан по обвинение за пране на пари и подправяне на документи.

Той бе арестуван след близо едногодишна разработка на ГДБОП в момент на уговаряне за продажба на имот от 12 дка в местността Акротия между Несебър и Равда, които той се опитал да присвои, а впоследствие да изтъргува за баснословните 2,3 милиона лева.

Престъплението бе така добре изпипано, че можеше да се превърне в учебникарски образец за подобни измами, ако Вълков не бе допуснал една единствена грешка – да се довери на... секретарката си.  

Историята, която се развива оттук нататък, прилича на латиноамериканска сапунка за отмъщението на една изоставена жена, предала шефа си на властите. И докато съдията се  пържи в ада на собствените си угризения и се чуди как да избегне затвора, бившата му асистентка триумфално се завръща в магистратурата.

Най-горещата клюка в бургаския храм на Темида в момента е назначението на бившата секретарка на Вълков, заради която той позорно бе уволнен – 24-годишната Илка Ч.. „Русата амбиция“ е забелязана преди седмица в кулоарите на магистратурата, където лично съобщила, че се подготвя за стажант-съдия в наказателното отделение.

Новото й работно място се намира само на един етаж над кабинета на бившия й шеф.
До момента, почти единадесет месеца след разплитането на аферата, Софийска градска прокуратура все още не е приключила разследването срещу Вълков.

Срокът на проверката вече няколко пъти бе удължаван, а обвиненията все още не са прецизирани. Из Бургас обаче упорито си проправят път слуховете, че случаят вече е предрешен.

Стъпилият накриво съдия  е готов на споразумение с прокуратурата, като ще признае вината си и ще се съгласи на условно наказание. Заради замесването му в нечистата сделка обаче ще бъде принуден завинаги да се прости със съдийската си практика.

И докато злополучният магистрат вече е изгубил доверието на своите приятели – повечето  от които са от средите на масоните, Илка се радва на все повече нови контакти. Това, че името й бе набъркано в гешефтарския скандал, изобщо не смущава новото й обкръжение, сред което се открояват имената на видни гербаджии в Бургас.

Според социалната мрежа „Фейсбук“ Илка е приятел с лидера на младежката организация на ГЕРБ – рапърът Тодор Йосифов, с областния управител Константин Гребенаров и неговата заместничка Златина Дукова. В кратката си автобиография блондинката посочва, че е омъжена и е завършила Бургаския свободен университет.

Оказва се, че докато службите са разработвали бившия й началник, студентката не си е губила времето. Към днешна дата тя е майка на момиченце на почти две годинки, рожба от връзката й с 37-годишен бизнесмен от село Рудник, собственик на 12 фирми, сред които и агенция за събиране на финансови задължения.


“Русата амбиция“ Илка, предала бившия си шеф, се връща в съда

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки