Пак отложиха делото за „Силистар“


Пак отложиха делото за „Силистар“
12 Декември 2011, Понеделник


Планираните проучвания за нефт и газ по южното крайбрежие на родното Черноморие се отлагат поне за април 2012 г.


Автор: Лъчезар Лисицов

Това става ясно от решение на Върховния административен съд (ВАС) от 23 ноември т.г. На тази дата трябваше да се проведе заседание по делото, което се води по жалби на няколко морски общини и на фирми, участвали в състезанието за избор на изпълнител. 

Оказа се обаче, че съдебният състав е пропуснал да включи в процеса още две екоорганизации – фондация „Биоразнообразие“ и Института за зелена политика. Те са подали съвсем редовна жалба още на 23 февруари 2011 г. - броени дни след решението на Министерски съвет за избор на дружеството „Ледербел БГ“ за изпълнител на проучванията в т. нар. блок „Силистар“. Въпреки това, двете въпросни дружества не са били редовно призовани на делото, става ясно от протокола от заседанието преди две седмици. Затова и то се отлага чак за 28 март 2012 г.

Любопитното е, че на 23 ноември в София не се явил почти никой, тъй като представителите на всички морски общини са знаели, че заседание няма да се проведе. Изключение прави кметът на Царево, който явно не е в час, и е командировал адвокат чак до София, харчейки грешни пари на данъкоплатеца.

Председател на съдебния състав по въпросното дело пък е Пенка Гетова. Преди две години тя се прочу с особеното си мнение, с което се подписа под решението на ВАС, върнало Иван Драшков на поста зам.-началник на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки