„Двойната езда“ на хамелеона Борисов


15 Ноември 2011, Вторник


Напоследък премиерът Борисов се държи повече от странно.


Автор: Стефан Солаков

И даже съмнително, щом започна щедро да хвали група нашенски политици, за които доскоро се изказваше с пренебрежение и дори с подигравки. „Симеон е истински диамант, той може да стане и президент на ЕС, Първанов е изключителен политик, малко са такива като него... Петър Стоянов го обичат в САЩ, Желю Желев е върховен дипломат...“

Бре, какво му стана на бате Бойко, този супермен, който довчера признаваше за авторитет и началник само Този – най-отгоре! Обяснението е елементарно – изборите свършиха, ГЕРБ лапна най-големия кокал и пътят към оправданията и шикалкавенето вече е отрязан. Дори и приятелят на Борисов посланик Уорлик му го изстреля в лицето: „Меденият месец свърши... Повече не трябва да има никакви извинения с грешките на предишните...“

Нашият министър-председател обича да се мазни и на Вашингтон, и на Москва, и на Брюксел, а и на Анкара. Умира от кеф да уверява всяка една от тези столици, че е сговорчиво момче, че няма да им скърши хатъра и ще изпълни всяко едно тяхно желание.

На руснаците – АЕЦ „Белене“, на американците – шистовия газ, на ЕС - коленопреклонно изпълнение на всички инструкции, а на турците – цяла България! Незнайно защо управляващият екип на г-н Борисов твърдо е решил, че в международните си контакти трябва да върти задник като цариградска гювендия, за да впечатли партньори и опоненти вместо с интелект и дипломатически умения – с цигански номера и тарикатски манталитет.

Борисов често признава, че се е научил на политика от височайшите клиенти, които обслужваше навремето като бодигард. Масажирайки ушите на бай Тошо, с усърдие е попивал разказите на Първия за „игричките“ му с Москва, за камарата ордени, с които е затрупвал Брежнев и го е лъгал да ни зарежда редовно с петрол и други природни блага от необятната руска земя. От Симеон Сакскобургготски бате Бойко се е научил на друг вид коварство – да използваш до дупка и после да захвърлиш като ненужни галоши най-близките съратници на царската фамилия.

Днес премиерът на България се опитва да управлява една европейска държава чрез мрачния средновековен опит на своите властолюбиви предшественици. Наблюдават го отвсякъде, а времето за оправдания с пороците на миналото отдавна се изчерпа. Много ще му бъде трудно да изпълнява поетите явни и тайни ангажименти, защото накрая някой от новите господари ще остане излъган.

И ето я дилемата – откъде да започне и на кого да угоди най-напред. Амбасадор Уорлик явно е усетил, че протежето му се колебае и побърза да го предупреди да следва пътната карта на Вашингтон. Притиснат до стената, Бойко започна да подава сигнали към кукловодите в Брюксел и Москва – комплиментите към Симеон и Първанов не са случайни!

На нас, обикновените българи, не ни остава нищо друго освен да проследим възродената народна мъдрост за ритащите се атове. За съжаление отново в ролята на страдащите магарета, които пак ще трябва да стягат коланите и да мръзнат в дългите зимни месеци.

Всичко можем да простим на нашите политици, само не и безумието, съчетано с престъпен нихилизъм. Изключително нагло е лицемерието да плачеш с крокодилски сълзи за „погубения“ от комунистите дядо, а в същото време да обречеш на гладна смърт десетки хиляди възрастни българи, повярвали на новия Крали Марко, който ще ги води към европейското бъдеще.

„Двойната езда“ на нашия вожд и учител неминуемо ще го изтърси между жестоките копита на чуждите интереси. И тогава отново ще се сетим, че пред България е имало и ще има много по-верен път към нейната икономическа стабилност и просперитет. Ще се сетим, но дано не бъде фатално късно...



В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки