Валери Симеонов: Започвам изграждането на структури за парламентарните избори


Валери Симеонов: Започвам изграждането на структури за парламентарните избори
11 Ноември 2011, Петък


Това е най-важната отговорност пред тези, които видяха в нас алтернатива и опозиция на ГЕРБ, казва председателят на ПП НФСБ

Автор: Интервю на Севдалина Пенева

- Г-н Симеонов, какъв беше мотивът да отстъпите мястото си в Общинския съвет на следващия в листата на НФСБ – юриста Христиан Митев?

- Най-важният мотив е свързан със задълженията ми на съпредседател и създател на единствената опозиционна политическа сила в страната - Националният фронт за спасението на България. Върху мен лежи отговорността не само за разпространението на идеите на НФСБ, но и за създаването на партийни структури. Което е изключително важна задача, предвид предстоящите и евентуално извънредни парламентарни избори. 

За съжаление, в момента в България Националният фронт е единствената опозиционна сила, всички други се оказаха конформистки партии, които търсят да продадат своята опозиционност по най-печелившия за тях начин. Така, както направиха например РЗС, БСП...

- Как ще отговорите на обвиненията, че оттеглянето ви от ОбС е предателство спрямо тези, които гласуваха за вас? Както и че няма смисъл да присъствате на заседания, тъй като с вашите седем гласа не можете да спрете нито едно решение на мнозинството от ГЕРБ?

- Дали има смисъл от нашето участие в Общинския съвет много скоро ще го разберат всички наши противници. Ще го усетят доста осезаемо това. Първо, не можем да оставим ОбС без опозиция. От друга страна, новата партия НФСБ е поела изключително сериозни отговорности и ангажименти към българския народ, които трябва да изпълни.

Колкото до това – дали е предателств,о или не напускането ми, аз искам да попитам. Все пак, хората, които са гласували за мен, не са ли гласували всъщност за „Националния фронт за спасение на България”, не са ли избрали това да бъде партията, която да е алтернатива и опозиция на ГЕРБ? Избрали са. Следователно, НФСБ трябва да реализира въжделенията и очакванията, които са ни възложили същите тези хора с гласовете си.

- След изборите премиерът Борисов призна, че се страхува да разклати Бургас - люлката на телевизия СКАТ. Веднага последваха коментари в някои медии, а политическите анализатори за пръв път забелязаха партия НФСБ. Радва ли ви това признание?

- Имате предвид анализа във вестник „Капитал“, който е приблизително точен, но в същото време – доста закъснял. Но пък ние не очакваме оценки от медиите и от социолозите. Ние си вършим нашата патриотична работа, без да очакваме благодарност от когото и да било. Не четем вестници, за да добием представа за себе си, както правят останалите лидери на партии–еднодневки. Имаме си кауза, мисия, която следваме повече от 10 години и която ще продължаваме да изпълняваме, докато дишаме.

По отношение на изказването на премиера Борисов – че го било страх да не разклаща Бургас, много скоро аз му обещавам, че ще го е страх да разклати каквото и да било в България. 

- Как ще коментирате стартирането на пагубните за България енергийни проекти, които бяха уж замразени, но само предизборно? Нима не се знаеше още преди 23 октомври, че петролопроводът Бургас-Александрупулис, например, все пак ще се случи?

- Всичко това ще бъдат малки бледи облачета на хоризонта, в сравнение с икономическия ураган, който ще се стовари на гърба на българския избирател. Който пък има неблагоразумието да гласува за ГЕРБ. Както се казва, следва болезнено отрезвяване.

Ето, виждате какво се случва – тези, които обещаваха нови работни места, започнаха управлението си с 15 процента съкращения в щата на общинските администрации. Но това е присъщо на правителство, което е на олигархията. Такова правителство може само да манипулира, но в никакъв случай не и да подобрява материалното положение на хората.

- Смятате, че тази политика на ГЕРБ ще доведе до предсрочни парламентарни избори?

- Да. Ето затова моите колеги са ме натоварили с тежката задача да създавам структури на Националния фронт в цялата страна. Нямаше да мога да се занимавам с партийно строителство, ако бях останал в Общинския съвет. Но пък там е групата на НФСБ. И друг път съм казвал, че и най-добрите специалисти в целия Общински съвет да се съберат на едно място, пак няма да покрият и наполовина професионализма, политическата рутина и подготвеност на хората от НФСБ.


В категории: Интервю , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки