И Еквадор забрани хазарта!


И Еквадор  забрани  хазарта!
16 Септември 2011, Петък


Еквадор издаде указ за закриването на всичките си казина и игрални зали. Това е втората държава в Латинска Америка,



която затваря игралните си зали. Първа е лидерът на континента –   Бразилия – вече една от водещите икономики в света.

Забранителната мярка е един от резултатите от проведения през май референдум, на който еквадорците отговориха на десет въпроса, единият от които гласеше: „Нужно ли е да се забранят казината и игралните зали?“ Повечето участници в референдума отговориха положително.

Ще припомним, че казината, един от символите на Монако ,са държавен монопол. Но хазартът и достъпът в казината са забранени за жителите на Монако, дори и за принца.
Хазартът бе забранен и в Русия от правителството на Путин. Примерът бе последван и от Украйна.

В Турция забраната е в сила от доста години. Гръцката държава също прекрати тази античовешка индустрия. В Израел забраната е драконовска от десетилетия...

Не и в България, обаче.
Като изключим вдигането на данъка с няколко процента от страна на финансовия министър Дянков, което се случи по причини, произтичащи от съдрания му бюджет. Олигархическото управление на България през последните двайсет години направи хора като Васил Божков милиардери от хазартен бизнес. В същото време, клиентите му са десетки хиляди заболели от хазартна зависимост, главно млади хора, съсипани семейства, разпадащи се общности.

Най-отвратителното в цялата тази история е, че за жертвите на хазарта у нас не се говори. Покрай показните акции на полицията се споменават злощастните наркомани, наркодилъри, малолетни проститутки, но не и хазартно-зависимите. В същото време босовете на комарджийския бизнес твърдят, че това всъщност е развлекателна индустрия, нищо лошо няма, че ако се забрани, ще разцъфти нелегалната й сянка.

На тези негодници бихме предложили да ги съберем в една игрална зала, па да си поиграят на руска рулетка. Който оцелее – получава възможността да развива и в бъдеще този бизнес.
Какъв ли ще е резултатът, как мислите?


В категории: Международна политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
JJJ
07.05.2017 13:48:15
6
0
Жалко! МНОГО ЖАЛКО!!! Статията е писана през далечната 2011, но нищо положително за младежта и народа на България не се е случило. Днес сме свидетели на огромни билбордове навсякъде по улиците на София и другите големи градове на България; рекламни пана за хазарт около стадионите и другите спортни зали; примамливи рекламни прожекции на казина по стъклата на градските автобуси; хазартни игри, лотарии по всички телевизии във времето между 17 и 20 часа. НЯКОЙ БИЛ СПЕЧЕЛИЛ 1 ИЛИ 15 МИЛИОНА! А ЗАЩО НЕ КАЗВАТ, ЧЕ ЗА ДА ИЗПЛАТЯТ 1 МИЛИОН ПЕЧАЛБА НА НЯКОГО, ДРУГИ МИЛИОНИ ХОРА СА ЗАГУБИЛИ ПО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ. Доказано е, че зависимостта към хазарта е болестно състояние- по-страшно и непреодолимо от наркотичната зависимост. А удобно разкритите агенции за "бързи кредити" в непосредствена близост до казината, напр. на метро-станцията в Младост 1 в София, е направо потресаващо престъпно нахална! БЪЛГАРИЯ Е ЖЕРТВА НА ХАЗАРТНАТА МАФИЯ. Проклети да са! Да пукнат дано! Бял ден да не видят! На бавен огън да се пекат всички онези, които чрез хазарта и бързите кредити съсипаха живота на стотици хиляди българи. То надежда някое правителство да промени нещата вече няма, но ще дойде денят, когато народът ще се надигне и ще си потърси вересиите!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки