Ахмед Башев си купил диплом за 10000 лева


Ахмед Башев си купил диплом за 10000 лева
Ахмед Башев
27 Май 2011, Петък


Кметът на община Гърмен Ахмед Башев и бившият председател на ОбС Мурат Адем, и двамата от ДПС,

Автор: Лора Бориславова

ще отговарят пред съда за фалшиви дипломи от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Срещу Башев е повдигнато поредно обвинение, този път от Районна прокуратура - Благоевград, като разследването се води от следователи в Разлог с цел кметът да не въздейства върху служителите на правосъдието в Гоце Делчев.

Фалшивата диплома за завършено висше образование със специалност "Право" на кмета Башев е преминала през необходимите експертизи, на базата на които досъдебното производство е на финала. В разследването са участвали и служители на РЗБОП - Благоевград.

Има доказателства, че кметът на община Гърмен Ахмед Башев не се е явявал на изпити, не са открити и депозирани молби за отпуск по време на въпросните изпити. Фалшивата диплома на Башев е била прикрепена и към досието му за мажоритарен кандидат-депутат на ДПС на последните парламентарни избори.

Според слуховете бившият председател на ОбС - Гърмен Мурат Адем е уредил дипломата за правист на Ахмед Башев. Двамата се твърди, че получили тапиите за висше образование срещу 10 000 лева.

За прословутата екопътека, изградена по проект на община Гърмен, разследването също е приключило и Районната прокуратура повдига обвинение с мотив за действие на корупционни схеми при изпълнението на проекта.

В разследването за нарушенията при изграждането на екопътеката са работили разследващи от служба РЗБОП - Благоевград, като по това обвинение наблюдаващият прокурор е от гр. Гоце Делчев.


В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
11e2d
14.10.2017 02:14:56
0
0
http://suo.im/h3Nm2 Клиентские базы http://suo.im/h3Nm2 Узнайте подробнее! Закажите демо!
Клиентские базы http://suo.im/h3Nm2 Узнайте подробнее! Закажите демо! http://suo.im/h3Nm2
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки