Офицери от запаса: Без цветя за Пурко и Стоунхендж


Офицери от запаса: Без цветя за Пурко и Стоунхендж
Бургаският Стоунхендж струва 130 хил. лв – пълно безумие
14 Март 2011, Понеделник


Нямаме достоен паметник, на който да поднасяме нашите венци и цветя, оплакаха се в ДЕСАНТ бургаски воини от запаса и резерва на Българската армия. Преди две години инициативен комитет внесъл мотивирано искане до кмета на Бургас за изграждането на достатъчно солиден монумент, прославящ българския воин, на мястото на неудачните варианти, които се използват в момента. Реакция до момента – никаква.



Автор: Лъчезар Лисицов, lisicov@desant.net, снимки: Николай Недев

Ветераните са възмутени от бездушието на местните управляващи, които буквално се подиграват с войската. Пред Гарнизонния военен клуб например се извисява несретна каменна фигура, изровена наскоро от двора на къща в центъра на града. Общинският съветник Георги Минков дори я оприличи на героя на Тодор Колев – Пурко, от филма „Господин за един ден“.

Другият войнишки монумент в Бургас, построен по предизборна инициатива на предишния кмет червеният Йоан Костадинов, се превърна в пълна пародия, за която на всичко отгоре бяха потрошени 130 хил. лв.

Композицията, вместо за отдаване на почит, се използва единствено за подигравки и политически коментари колко корумпиран е бил Костадинов. Тя изглежда толкова неудачно, че вече никой не смее да я нарича с официалното й име – Войнишки паметник, а с прякори като „побитите камъни“, „бургаския Стоунхендж“ и др. подобни.

Преди година и половина общинският съветник и патриот Валери Симеонов внесе предложение за демонтаж на съоръжението и за изграждане на достоен монумент на българския воин, но и то бе отхвърлено от управляващото мнозинство в местния парламент.



Бургазлии са принудени да се кланят на Пурко, поради липсата да достоен момумент, прославящ българската армия

В категории: Бургас , Репортажи , Горещи новини , Фоторазказ

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки