Горски наказан със забележка за огромни липси


28 Февруари 2011, Понеделник


Служител на Общинските гори в Приморско е спипан в в огромни нарушения, отклоняване на курсове с дървесина, липсващи кубици дървен материал, фиктивни документи, на които отгоре на всички няма подписи или дати. Сгафилият горски се казва Петко Гаджев. Вместо да контролира сечта в поверения му район, той създал пълен хаос, вероятно за да обърка началниците си в случай, че решат да го проверят.



Автор: Светлана Николова

Заради многобройните сигнали за нарушения в общинските гори, шефът на РДГ Бургас Румен Желев е изпратил на място в Приморско комисия, за да провери какви ги върши Гаджев. Оказало се, че горският служител сам набелязвал сечища, издавал си позволителни на свое име, после сам на себе си извършвал проверки.

Доклад с многобройните му нарушения са предадени на кмета на Приморско Лиляна Димова. Вместо да даде служителя си на прокуратурата обаче, тя му наложила наказание „забележка“.

Само преди година ДЕСАНТ изнесе данни за шефа на Общински гори Петър Кондов, който пък направо бе хванат с крадена дървесина. След намесата на прокуратурата и съда той бе отстранен от работа, след което Димова го върна на работа, но на по-нисък пост.



В категории: Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки