Медицински хороскоп


27 Януари 2011, Четвъртък


Според астролозите болестта е сигнал за нарушаване или неправилно използване на планетарната енергия. Анализът на хороскопа ни дава полезна информация за нашето здраве и указва възможната предразположеност на представителите на отделните зодии към различни болести, както и уязвимите им места, към които трява да се насочи профилактиката. Дори и медиците се съобразяват с звездната предопределеност при избора на най-подходяща терапия за отделния индивид.




Хороскопът, който ви предлагаме, предоставя и съвети за това какво е най-подходящото меню за всяка зодия.

ОВЕН. По принцип представителите на този знак се отличават с добро здраве. Но имат две слаби места – нервната система и главата. Те са склонни към развитието на отити, невралги и нервни тикове. Пренапрежението може да ги доведе до пълно нервно изтощение и дори до развитието на душевни недъзи. Но при един разумен начин на живот те могат да запазят младостта и здравето си дълги години. Полезни хранителни продукти за тях са: рибата (но не и консервираната), сиренето, изварата, бананите, стафидите, яйцата и орехите.

ТЕЛЕЦ. Те не блестят с природно здраве, но са търпеливи пациенти и съвестно изпълняват предписанията на лекарите. Слабото им място е гърлото. Телците са предразположени също към затлъстяване, диабет и други болести на обмяната на веществата. Затова трябва да спазват балансирана диета и да водят активен начин на живот. Диетата им трябва да включва по-леки кисело-млачни продукти, пресни зеленчуци (цвекло, моркови и зеле), а от плодовете за предпочитане са: дюлята, прасковите и сливите.

БЛИЗНАЦИ. При тях се наблюдава склонност към появата на хронична умора, вегетативно-съдова дистония и мигрена. Често се срещат и хранителна или лекарствена алергия, а също и обривите на нервна почва. За тях е необходимо да укрепват имунитета си и да се научат да преодоляват напрежението. В тази връзка много полезни може да бъдат различните методи на релаксация. Близнаците трябва да се доверяват на собствения си организъм и да се хранят с това, което той им подсказва, че му се иска. Но трябва да избягнат острите храни и алергогенни продукти като яйца, цитрусови плодове и пр. Най-полезни за тяхното здраве са орехите и всякакви черупчески плодове.

РАК. Раците са предразположени към напълняване, като при това никак не обичат спортните занимания. Тъй като са мнителни, лошо преживяват болестните си състояния. Когато са депресирани, организмът им проявява ниска съпротивляемост към инфекциите. И затова обикновено те зълго и трудно оздравяват дори от най-безобидната простуда. Съветът към тях е да не се залежават, а да се разхождат по-често на чист въздух, да карат колело и да плуват. По отношение на яденето са много капризни и не трябва да бъдат насилвани с диета. Резултатът ще е нулев. Подходящи продукти за тях са бялото месо, задушените зеленчуци, рибата и морските дарове. Трябва да избягват киселите плодове.

ЛЪВ. Той изглежда чудесно, дори и да се чувства много добре. Здрави по природа, лъвовете бързо се възстановяват след всяко заболяване. Но тъй като са работохолици, често страдат от сърдечно-съдови проблеми. Мъжете от тази зодия са рекордьори по ранни инфаркти. Така че трябва да пазят «лъвското си сърце». Обикновено те имат зверски апетит, при това обичат тежката храна – много месо, тестени изделия, сладкиши. Полезни за тях са разтоварващите дни и диетата с преобладаващо количество на продукти с ниско съдържание на холестерин: повече свежи салати, чесън, сушени кайсии, стафиди и зелен чай.

ДЕВА. Представителите на тази нежна зодия често страдат от заболявания на храносмилателната система. Стресът, промяната в хранителния режим и пътуванията предизвикват незабавно при тях стомашно-чревни разстройства. За сметка на това пък те рядко се простудяват и са твърде устойчиви на много инфекции, дори и такива опасни като хепатита. За да нямат здравословни проблеми, трябва да наблегнат в храненето си на зърнените храни, плодовете, витаминозните отвари от шипка и лайка и да избягват дразнещите стомаха храни и силното кафе.

ВЕЗНИ. Основните техни врагове са студът и течението. Те са предразположени към болести на отделителната система (възпаления на бъбреците и пикочния мехур) и ревматизъм. Простудата при тях често води допрераства в бронхити и пневмонии. При това те обичат да боледуват, защото обожават всички да са загрижени за тях. Заради това удоволствие дори са склонни и към симулация. Гимнастиката и закаляващите процедури при везните трябва да започнат още от детството им. В храненето си трябва да използват продукти, богати на витамини и микроелементи като пресни плодове и зеленчуци, риба и черен дроб.

СКОРПИОН. Той притежава отличен имунитет, но все пак е предразположен към болести на гръбначния стълб, ставите и кръвоносните съдове. В рациона му обезателно трябва да бъдат включени продукти, богати на калций и фосфор (риба, извара, черен дроб), а също и на витамините С и Е, които придават еластичност на кръвоносните съдове – растителни масла, цитрусови плодове и зърнени зародиши.

СТРЕЛЕЦ. Обикновено стрелците водят активен начин на живот. Той обаче крие много опасности за тях, тъй като са склонни към различни видове травми – счупвания, разкъсвания на вътрешни органи, сътресение на мозъка. При това те са агресивни, което съсипва нервната им система. Добре е представителите на този зодиакален знак да са по-малко суетни и по възможност да се откажат от контактните спортове като футбол, баскетбол, бокс и пр. Полезните за тях храни са птичето месо, дивечът, подправките, зелето, аспержите, оризът и блюдата, богати на витамини от групите В и С. В менюто им следва да присъстват морските продукти и рибата, тъй като те съдържат необходимите им фосфор и йод.

КОЗИРОГ. Често слабички и болнави в детството си, в зряла възраст козирозите стават много издържливи. Слабото им място е полово-отделителната им система. Жените често страдат от гинекологични проблеми и цистити, а мъжете – от простатит и аденом на простатната жлеза. Затова е добре да спазват съвета да държат на топло кръста си и органите в малкия таз, като при появата и на най-малките болки и дискомфорт в тази област трябва незабавно да потърсят консултация със специалист. За тях е много подходящо разделното хранене. Полезни са също разтоварващите дни и постите, особено ако включат в рациона си риба, леща, ряпа, спанак и зехтин.

ВОДОЛЕЙ. Това е знакът, чийто представители се отличават с голяма продължителност на живота. Това е по-скоро е заслуга на философското им отношение към живота, отколкото на влоденото им добро здраве. Най-често страдат от ендокринни разстройства, алергии и болести на черния дроб и жлъчния мехур. За тях е важно да спазват постоянен режим в храненето си, докато гладуването е изключително вредно. В менюто им винаги трябва да присъстват млечните продукти, морските дарове, зелените салати и твърдите сирена. Най-голяма вреда им нанасят мазните и пържените блюда.

РИБИ. Те са предрабзположени към заболявания на краката, белодробни инфекции и очни болести. Затова не трябва да пренапрягат зрението си, а в подрастваща възраст редовно следва да посещават офталмолог, за да избегнат развитието на прогресиращо късогледство. Хората от този знак са склонни към мистика и лесна внушаемост, така че трябвна да бъдат пазени от лъжелечители и шарлатани. За тях е вредна твърдата и грубата храна. И тъй като изпитват недостатък от калций, често към 30-годишната си възраст имат сериозни проблеми със зъбите си. Нужни са им протеини, които може да набавят от постното месо и яйцата, както и желязо, на което са богати червените чушки, доматите и ябълките.



В категории: Седмичен хороскоп , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки