Златарица бойкотира Е.ОН, не си плаща тока


Златарица бойкотира Е.ОН, не си плаща тока
Кметът бунтар Пенчо Чанев (вдясно) влезе в новините през октомври м.г., когато подари 84-килограмов коч (с името Стефан) на световния ни шампион по борба Мишо Ганев
26 Януари 2011, Сряда


Община Златарица отказа да плаща сметките си за ток, бойкотирайки своеволията на енергото, заяви кметът на балканската община във Великотърновска област Пенчо Чанев.
От октомври 2010 г. Златарица дължи 29 000 лв. на Е.ОН за електричество в общинските сгради и уличното осветление.



Автор: Здравка Христова

Няма да си плащаме тока, защото от електроразпределителното дружество са некоректни към нас, заяви кметът, който е юрист по образование. Чанев обясни, че от енергото са извършвали подмяна на електромерите за улично осветление, без да уведомят Общината и без да извикат неин представител.

Не са ни представили протоколи за извършените манипулации. Освен това открихме разлика в сметките за ток от над 3000 лв., спрямо времето, в което са отчитали старите електромери, обясни Пенчо Чанев. Е.ОН има 38 трафопоста, земята под които е общинска, а не плащат наем, подчерта още златаришкият кмет.
От своя страна от дружество заплашиха Община Златарица, че ако до 20 януари не се издължи, токът ще бъде спрян. Дърпането на шалтера обаче може и да се размине, убеден е градоначалникът юрист.
Ако не ни отрежат тока и не дойдат да се разберем, ще платя и ще ги съдя за наемите, за разликата в сметките и т.н. Ако ни спрат тока, пак ще ги съдя, коментира кметът Чанев. Той подчерта, че в сметките на Общината има пари и отказът от плащане е единствено и само в знак на протест. Чанев сподели, че обмисля дори демонстративно градът и съставните му селища само да се отрежат от ел. мрежата.
Всеки месец, когато дойдат фактурите, сравняваме с разходите за ток за всеки един електромер през последните 6 месеца. Знаем кога се начислява дневната и кога нощната ел. енергия. Ако има нарушения, веднага искаме проверки. Когато има аномалии, уведомяваме енергото. Сигнализирахме за техен обект, който работеше само на нощна енергия и те губеха. Смятаме, че по същия начин Е.ОН трябва да е коректно, коментира Пенчо Чанев.



В категории: Новини , Общини , Репортажи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки