Общинар изсече гора в чужд имот


Общинар изсече гора в чужд имот
Кметът на Долни чифлик Борислав Натов (вдясно) реже с губернатора на Варна Данчо Симеонов поредната лента в града. Но жителите очакват да следи изкъсо администрацията и общинските съветници, които често правят каквото си искат в града
27 Октомври 2010, Сряда


Общински съветник нахлу в чужд имот, изсече дърветата, разкопа го, а за капак, за да поправи грешката, влезе втори път незаконно и изравни терена. Екшънът се разигра край село Пчелник, община Долни чифлик. По случая е заведена жалба във варненската районна прокуратура, която е разпоредила проверка на полицията.

Извършителят според свидетели е лидерът на ромската организация „Родолюбие 2000” е Юлиян Иванов. Той е пореден мандат общински съветник в Долни чифлик,



Автор: Илияна Христова

понастоящем от листата на БСП. Но не винаги е бил със столетницата. В далечната 2001 г. дори свърши една полезна за всички стари партии работа, която имаше

фундаментални държавни последствия.

Иванов обжалва регистрацията на НДСВ и Симеон Сакскобургготски се принуди да участва на изборите чрез фиктивните партийки на Тошо Пейков и Весела Драганова. Ромският лидер Цветелин Кънчев разясни тогава, че Иванов действа под давлението на СДС-Варна, естествено, срещу заплащане. Мургавият политик от Долни чифлик така и не обясни защо е атакувал царската регистрация, а и не се знае дали е разбрал какво в крайна сметка стори.

Иванов, освен съветник, е и бизнесмен, занимаващ се с дърводобив. Край Пчелник има голяма база за складиране на дървесни трупи. Наблизо е имотът, в който нахлува. Той е няколкостотин квадратни метра, поделен между наследници. В регулация е

и се намира на атрактивно място –

на входа на селото, до главния път. Там растяли вековни дървета. Край терена тече малка рекичка, която зимата прелива. В началото на септември работниците на Иванов влизат без разрешение, изсичат дърветата и прокопават канал. Целта уж е да поеме водата при преливането, за да не се мокри неговия дървен материал, складиран по-надолу в имота му.

Интересното е, че наклонът на местността е такъв, че трудно каналът би свършил предпазната си функция. А рекичката се препълва заради затлачен мост, който Иванов обаче не почиства. Пред наследниците той си признава вината и извинява. Но подхвърля, че може да ги обезщети най-много с 1000 лв., а и да му припишат терена. 

Възникват подозрения, че цялата работа е, за да сложи ръка върху имота.

След като двама от собствениците – Валентина Ангелова и Катя Качинска, подават жалба, каналът е затворен и изравнен. Но скандалът има още интересни подробности. Край разорания и изсечен терен е забелязан автомобил на зам. кмета на Долни чифлик Щилиян Христов от БСП. Изсечените трупи пък са открити в двора на тъста му. Христов заявява, че няма нищо общо, дал колата си да я ползва близкият му роднина. Тъстът също твърди, че е невинен.

Кметът на Долни чифлик Борислав Натов, и той от БСП, обещава съдействие на потърпевшите. Същото казва и заместникът му Христов, но без резултат. За жителите на Долни чифлик остава усещането, че просто една групичка общинари си прави каквото поиска.



Разораната целина...

В категории: Новини , Общини , Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки