Димитър Николов – един кмет „над нещата“


Димитър Николов – един кмет „над нещата“
Димитър Николов и скандалният му заместник Марков – верни един на друг до края на мандата
06 Октомври 2010, Сряда


Бургаският кмет е над нещата. Ако на някой това не му е станало ясно досега, то е крайно време да го разбере. Той се казва Димитър Николов, дългогодишен член на СДС, а от 2007 г. – ГЕРБ-ер. Понеже синята идея вече не будела уважение, но пък и нямала алтернатива. Та по тоя параграф политическата хамелеонщина можела и да се прости. Защото трябва да сме над нещата.



Автор: Тихомир Смоленов

Николов е винаги над политическите интриги. На въпроси за политика не отговаря. Понеже „такъв кмет сте избрали – по-малко да политиканства, но повече да работи”. А и да се помни – че Николов е над нещата.

Защото той не отговаря и за делата на подчинените си. Заместникът му по строителството Костадин Марков направил серия от малки обществени поръчки в полза на близки и роднински фирми, без реален адрес и координати за връзка. Николов поръча (на самия Марков) вътрешен одит, който, след като прилежно сам се провери, установи, че всичко е законно. И откъм сградата с колоните настана пак една благородна тишина. Вече няколко месеца Николов мълчи и за искането на групата на независимите общински съветници Костадин Марков да си подаде оставката. Мълчи, защото е над тези неща...

Преди няколко месеца съратникът му по партийна линия и журналист Атанас Чобанов не се посвени да изкара нечистоплътна сделка на Димитър Николов от далечната 2002 г. Тогава, като областен секретар на СДС, Николов се договорил да подкрепи повторната кандидатура на кмета на Царево Петко Чобанов от партията на бившите комунисти, в замяна на евтина покупка на 130 дка общинска земя до апетитния плаж „Корал”. Земята е продадена на Николов и сие за 7 долара, след което е препродадена за 175 евро/кв. м.

Дали е вярно написаното в статията за скандалната продажба и за договорката с БСП? Отговор от кмета със сигурност няма да получите. Защото той все така си е над нещата, и особено над политическите интриги. За политика бургаския кмет не се пита!

Подчинената на кмета Николов администрация вече спря да изпълнява и решения на Общинския съвет. Както обясни зам. кметът (пак) по строителството – защото решенията били безумни приумици на съветниците, които правели грешката да се бъркат в работата на администрацията. Сякаш те не са точно за това избрани от съгражданите си. Какво е мнението на кмета по въпроса? Потърсете го извън залата на Съвета, защото такива политически интриги него не го касаят. Той е също и над тия неща.

Ако сте журналист и искате да зададете въпрос на кмета Николов, много внимавайте в него да няма никаква политика. Нищо, че градоначалникът е във висшето ръководство на политическата партия ГЕРБ. Крайно време е да запомните, че кметът Николов с политика не се занимава, той само работи.

Подаден е сигнал до Общинската избирателна комисия за участие на кмета Николов в търговско дружество в конфликт на интереси? Не си губете времето да го питате вярно ли е. Кметът е достатъчно над нещата, за да отговаря на подобни политически въпроси.

И ако работите за опозиционна медия, то гледайте задължително да зададете въпроса си в компанията на журналисти от казионната преса, за да не бъдете отминати от кмета Николов с мълчание. Причината вече трябва да сте я разбрали. Тя се намира в нещата. И най-вече някъде над тях.




В категории: Бургас , Общини , Анализи , Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки