Демокрация или плутокрация


10 Август 2010, Вторник


Всеизвестна истина е, че демокрацията е власт на народа в защита на неговите интереси и удовлетворяване на неговите потребности. В древна Гърция това е ставало с прякото участие на всички свободни граждани на полиса над определена възраст. Но тогава градовете-държави са били доста по-малки от днешните мегаполиси. В наше време народът пак управлява чрез своите делегирани представители, които са длъжни да се вслушват в неговия глас. Практиката обаче показва, че гласът народен вече не е глас Божи и че твърдението



Автор: Стоян Георгиев

на Чърчил, че демокрацията е единственото сносно държавно управление, е чувствително разклатено. Защото днес народните избраници управляват в ущърб на избирателите си, които им плащат тлъсти суми от своите данъци. Демокрацията всъщност се превърна в плутокрация.

През последните 20 години в България бяха извършени не едно и две национални предателства и престъпления – като се започне от закриването на реакторите на АЕЦ „Козлодуй” и се стигне до американските бази, които в скоро време ще ни превърнат в пушечно месо, в каквото се превърнаха момчетата ни от т.нар. „умиротворителни” задгранични мисии. Демокрацията се оказа най-удобната държавна форма на управление, която създава и утвърждава протекторати, начело с угодливи и продажни политически марионетки. Това е нещо, което виждаме всеки ден, защото как е възможно народът да иска едно, а шайката бандити да му извива ръцете и да го тласка към бездната, уверявайки го, че именно това му е необходимо и че той не разбира нищо от тънките политически ходове. Защото нашият политически елит е корумпиран от главата до петите и звънът на парите за него е по-скъп от всяко родолюбиво чувство и дълг към народа. Най-пресният и очеваден пример беше предателството на Волен Сидеров и „Атака”, които буквално се изплюха в лицето на 600 000-те български избиратели, подменяйки техния вот и измамавайки ги по най-брутален и нагъл начин. За подобен „героизъм” някога са играели гилотините.

Нашите народни представители утвърдиха в отечеството ни плутокрацията – управлението на парите, а демокрацията я използват само като куха, но примамлива фасада за своите тъмни сделки и гьонсуратлък. Те разчитат на инертността на нацията ни и гледат да я досъсипят и изнемощят, за да не вдига глава тя и да си търси правата. За капак сега се опитват да ни превърнат и в безправна полицейска държава. Само че българинът е доста костелив орех и твърде издръжлив и неговите политически кожодери се видяха в небрано лозе. Затова взеха да викат на помощ и чуждите си господари. Затова и клекнаха пред Анкара и идиотските амбиции на Ердоган, затова и вкараха у нас американските бази. За да ги пазят от собствения им народ, когото са довели да положението на скот с мизерията, с мутрите и с чалгата.

Въпреки това има хора патриоти, които не се страхуват и не се подвеждат по ума на народните хрантутеници. Наскоро те им поднесоха една подписка против членството на Турция в Европейския съюз, инициирана от ВМРО и ТВ СКАТ. 330 000 българи казаха своето оглушително „Не!” на ислямския фундаментализъм в Европа. Подписката беше връчена на българските депутати за насрочването на референдум и сега започва най-интересната част от спектакъла.

Ще започнат усукани „за” и „против” и ще се мърмори до безкрайност, че ние сме малка държава, че САЩ и Англия вече подкрепят исляма и т.н, и т.н. И най-великите драматурзи не могат да предположат какви пируети ще извъртят нещастниците в парламента хем да не гласуват подписката, хем да си запазят рейтинга пред народа, хем да капитализират предателството си. За незаконната партия ДПС, наследница на убийци и терористи, нещата се ясни. По-любопитно за мен е какво ще направят „родолюбците” от „Атака” с техния ояден лидер. А Бойко какви ще ги скалъпва и какви мазни лъжи трябва да съчини? Може би ще се наложи да се консултира с „Негово Величество” мадридският комбинатор Симеон Сакскобурготски. Как ли ще се кълчи хъмкащия Николай Младенов, какви ли доводи трябва да измисли за подкрепата на бившия ни поробител за членството му в европейския Ханаан? Какви мерзости и какви предателства ще се извършат в името на прехвалената толерантност, благодарение на която вече загубваме националния си суверенитет, а ходжите си шетат из отечеството ни, както в Анадола?

Е, уважаеми сънародници, ако и този път, както се очаква, народните хубавци отново ни предадат и пак ни тласнат към катастрофа, нима ще продължаваме да твърдим, че у нас има демокрация? Не, не и не! У нас управлява капиталът и неговите подкупни слуги - политиците. Никой друг. В противен случай, ако парламентът гласува против референдума, то той на момента би трябвало да бъде разпуснат и да се проведат нови избори. Защото кому са нужни статисти и пиявици на гърба? Защо са ни търтеи, които да ни водят към гибел и разруха? Би трябвало да сме безумци, за да търпим повече това управление на парвенюта и плужеци. Омръзнало ни е да гледаме чупките на Бойко Борисов, който са оказа по-страхлив от заек и по-непостоянен от жена в политическите си ходове. Защото не е нужно да се демонстрират само мускули и набързо съчинени лъжи, а се иска сила на духа и държавническо мислене. Само че къде ги тези блага у нашия премиер?

Неглижирането на инвазията на исляма у нас е безотговорна и лекомислена игра с огъня, на който ще изгори народа ни, нашите деца и нашата страна. Тогава националните предатели, политическите ни мишки, натрупали солидни състояния, ще запрашат по всички посоки на света или ще целунат краката на агите и ще наложат фесовете и фереджетата. Неща, което сме преживели на кървавия ни Балкански кръстопът преди 600 години. Така че плоските твърдения, че всичко това било преувеличено, че нямало такава заплаха, че разни бивши агенти на ДС събирали тази подписка не издържат на критика. Заплахата е не само реална, тя е страшна. Тук вече се играе с живота на хората и тяхното оцеляване, с тяхното битие и бит, така че нека залъгалките политиците да ги оставят за внучетата си и да подходят трезво и мъдро, за да не бъдат затрупани някой ден гробовете им с грамадата на народното недоволство и гняв.

Много уместно е това, което ни представи г-н Ангел Джамбазски, зам. председателят на ВМРО. Връчените лични граждански договори на българските депутати е не само с цел избягване на каквито и да е извъртания и спекулации, но и недвусмислено напомняне кому са длъжни да служат те и кой ги храни, т.е. кой в крайна сметка е суверенът в тази държава. Защото народът ги е избрал и той има моралното и юридическо право да ги отзове, когато те работят само и единствено за свой личен интерес във вреда на отечеството и на нацията ни.

Някога председателят на парламента Огнян Герджиков беше раздал на всички депутати още първия ден листовки с „Приказка за стълбата” от Смирненски. Разбира се, почти никой от тях нито сподели, нито последва в своята дейност съветите на великия ни поет. Днес обаче трябва да се раздадат листовки със следния текст от Щастливеца Алеко Константинов, който също беше изкушен от политиката:

„Стой! Долу ръцете! Не досягай народа! Свали си шапката и се поклони на този измъчен страдалец, на този дълготърпелив мъченик, на тоя, който ти дава храна и живот, поклони се на българския народ!”

Тези листовки депутатите трябва да препрочитат преди всяко заседание, не само за да заслужат заплатите си, но и за да не натикват родната демокрация във вонящото блато на плутокрацията.

 



В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки