Спомен от морето в панелния дом


Спомен от морето в панелния дом
Елементарно, но ефектно
28 Юли 2010, Сряда


Колкото и да нямат пари, повечето българи от вътрешността на страната все намират начин да стигнат до морето, макар и само за няколко дни. Те дори не подозират, че от плажа, освен шоколадов тен, може да се снабдят и с материал за декоративна украса на своето жилище, с която да го освежат приберат по домовете си. Тя ще им напомня цяла година и в студените зимни дни за горещите морски спомени и топлото лято. За целта отнесете по родните си места шепа пясък, торбичка с мидички и раковини и малко загладени от морската вода обли камъчета. Дори не предполагате какви красоти може да сътворите от тях.



Автор: Рени Маринова

Дори само да ги насипете в празни стъклени буркани, които на разположите на някоя лавица, пак ще оберете точките на своите гости. А налепени около огледалото и фриза в банята те ще я направят толкова уникална, че всеки ще иска да открадне от вас тази идея.

Но в същото време на събраните мидени черупки, стига да са с малко по-голям размер, може да намерите много по-утилитарно приложение и да сътворите много полезни неща. Насипвайки в тях разтопен восък и поставяйки в средата им фитил (може да използвате тези, които се продават за църковно кандилце), ще се сдобиете с оригинални чаени свещи, които ще създадат неповторима романтична атмосфера на вашите семейни празници. От четири по-големи мидички пък ще си направите солничка, която, гарантирам ви, никой друг няма да има. С повече въображение може да използвате останките от морските дарове и за много други неща, украса на рамки, завеси против мухи или декорация на глинени саксии.



Можем да направим банята си неповторима с малко морски спомени Солничка от соленото море Оригинални чаени свещи от мидени черупки

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки