Пуснаха на свобода годеницата на Луцифер


29 Юни 2010, Вторник


Служителката от банка ДСК-Бургас Милкана Вълкова, интимна приятелка на 52-годишния лихвар Иван Донков, известен като Луцифер, напусна тайно ареста. Вълкова е освободена с решение на Бургаския апелативен съд, което за разлика от шумния й арест, не беше огласено.

Становището на магистратите поля като със студен душ десетките жертви на Донков, обединени в "Сдружението прави силата", наричани подигравателно от Луцифер "Сдружение на балъците". Сега вместо очакваното възмездие от съда, жертвите научиха новината за освобождението на годеницата на Донков. "Мислихме, че този път Донков и приятелката му ще останат задълго на топло. Магистратите сякаш забравиха, че малко преди ареста си лихварят и приятелката му се готвеха да летят за Йоханесбург.




Хората вече с основание се притесняват, че и ако той бъде пуснат на свобода, няма да могат да си получат имотите, които са им отнети по най-нагъл начин", тревожат се членове на сдружението.

Банковата чиновничка беше задържана през февруари т.г., като заподозряна за участие в незаконни сделки с имоти и криминални финансови операции, с които според обвинението се опитвала да прикрие истинския произход на капиталите от престъпната дейност на приятеля си Донков. Самият той бе арестуван на 1 декември м. г. след поредица от имотни измами. Колеги на Милкова споделят, че Донков често посещавал банката. Твърдят дори, че Вълкова зад гърба на ръководството на финансовата институция уреждала срещи между бизнесмени, на които ДСК отказала кредит поради ненадеждност, и приятеля й, който бил готов да им отпусне заем срещу двойна, че и тройна лихва. Срещите, според очевидци, се провеждали директно в офиса й в банката.

Иначе Вълкова не е парадирала с богатство сред колегите си, макар че апартаментът й на ул. “Сливница” в Бургас бил обзаведен повече от луксозно. На нейно име се водела и една от колите на Бухала – БМВ 7-ма серия. Баварецът по документи карала и немощната му майка. От 1997 година до момента лихварят е извършил 42 покупко-продажби на недвижими имоти и 19 ипотеки. Така той се е сдобил с 22 апаратамента, 4 парцела с етажи от къщи и два луксозни автомобила.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки