Спасихме село от ромска окупация


Спасихме село от ромска окупация
19 Юни 2010, Събота


Българското гранично село Голям Дервент, което пропищя от набезите на цигани, се спаси от окупацията на наглите нашественици. Това разказа Донка Георгиева, кметски наместник на селото.

За ромската инвазия в Голям Дервент, за опитите на мургавите да свалят властта в селото и да поставят свой човек начело, за мародерствата на ромите, които с брадви превзеха къщите и за пълното безхаберие на полицията, местната власт и правителството за решаването на проблема, "Десант" писа в началото на май.

Посочихме и кой всъщност стои зад



Автор: Лалка Кипрова

всичко това- от бившия служител на горското стопанство в Елхово и настоящ фермер и бизнесмен Димитър Иванов, който спечелил търг за дърводобив в района и наел цял ромски клан. Обещал им щедро заплащане, но пък не им осигурил дом. По собствените му думи, битово-комуналните проблеми на работниците му не били негов ангажимент. Въпросът с циганите, които са се самонастанили в къщите в селото също не го засягал.

След публикацията ни полицията и общината най-после съзрели надвисналата опасност и успели да прогонят нашествениците, настанени в селотос помощта на полицията и общинската власт ромите били изселени.

"Благодаря за помощта. Иначе тези цигани можеха да заличат селото ни от картата на България“ разказа Георгиева. Сега циганите от Голям Дервент са се изнесли в съседното село Жребино. Там обаче не смеели да припарят до къщите. Разпънали палатков лагер и така щели да прекарат лятото. "Молим се само зимата да не ни нападнат отново", казва Георгиева.



В категории: Общини , Репортажи , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Сиси
12.07.2010 20:12:41
0
0
Радвам се за хората че са се отървали от тези набези. законите трябва да са за всички а не за тях да няма наказания
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки