Обедняваме бавно, неусетно почти


Обедняваме бавно, неусетно почти
Май африканец ще ни измъкне под носа евтиното червено ферари с иначе колекционерска стойност
30 Април 2010, Петък


Покрай традиционната истерия в края на април за подаване на декларации пред НАП, стана ясно, че милионерите в България драстично са намалели в сравнение с 2008 г. През миналата година 87 души са декларирали доходи над 1 милион лева, докато тези, които през 2009 г. са турили в джоба си пачки над заветната сума, са едва 28.



Автор: Яна Славянска - Снимка НАП

Най-вероятно по тази причина данъчните от Пловдив вече три пъти се опитват да подлъжат малкото оцелели баровци да си купят от тях едно ферари с цвят червен и лъскав ягуар на смешно ниски за тези артикули цени, преди богаташите да останат колкото за разнообразие в асортимента на „Червената книга“ на българския бизнес.
В последния момент се заговори, че митичен колекционер на ретро коли от Южна Африка е хвърлил око на ферарито, та поне пловдивските бирници имат шанса да си върнат една мизерна част от непогасените задължения, които натрупал докато пребивавал у нас нечитав венециански търговец, който днес се издирва с европейска заповед за арест из целия свят.
Всъщност италианците нямат нищо общо с цялата история с нашенското обедняване, което впрочем изглежда изумяващо странно на фона на представените тези дни в Брюксел резултати от изследване на  Европейската агенция за околна среда, според които от всички европейски страни България  най-бързо увеличава автомобилния си парк. Да се чуди човек как точно става това в тази беднотия. Излиза, че нашего брата е много по-богат от средния европеец, щом може да си позволи, повече от него, да си купува коли. Дали пък си признаваме всичко пред данъчните?


В категории: Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки