Нови книги


Нови книги
25 Април 2010, Неделя


Замаяни абсурди в изстрадани измерения
Не са много маладите автори, които още с дебюта си правят сериозна заявка за стойностно присъствие в съвременната ни литература. Ами Тола (Ева Иванова) е само на 22 години, но нейната първа книга „Заблудения завоевател“ сякаш е писана от твърде зрял и улегнал с годините човек. Нейната изключително самобитната по стил и повествование политическа сатира пренася читателя на въображаемата уж Замаяна планета, където се случват разни необичайности с населяващите я замаяници.


Автор: Диана Славчева

Противоречията, на които се натъкваме в противоречивата действителност на тази обитаема звезда, до болка напомнят за нередностите в човешкото общество и алюзиите с нашата действителност са неизбежни. Разгледаните с проникновена мъдрост абсурди ни подсказват 1001 причини „да подскачаш върху лука“, колко е неразбираемо „да говорим на един и същ език“ и как „всяка история може да стане велика, стига да се е споминал и последният очевидец на истината“, както и още десетки най-различни парадокси, неизменно  съществуващи в човешкото битие, откакто свят светува.


В категории: Образование

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Педал Сухибанов
11.01.2013 20:08:40
0
0
Михаил Неделчев е най-лигавото водорасло, някога пръкнало се в литературното море... Но няма как, той е угоден на шайка бездарни псета окупирали финансирането за книги в Бургас.
1
Къртик Стоян
15.02.2011 13:05:30
0
0
А защо тогава беше оплюта от утвърдения български критик Михаил Неделчев? А и това не е ли същото издателство, което щеше да издаде известната Мария Димитрова, нашумяла напоследък?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки