За кого е грамадата


За кого е грамадата
Тази своебразна грамада под Часовника срещу кметството в Бургас я струпаха в неделя гражданите, организирани от движение „Антимафия“ на едноименното предаване по СКАТ ТВ, тя престоя само час-два
30 Март 2010, Вторник


Бургаският зам.кмет Костадин Марков явно е голямо перде щом почна да поръчва отмъщения на СКАТ     
Политическата върхушка свикна да живее в невиждан медиен комфорт. Гражданското общество, гласът на народа, който засега се чува само от омразната на управляващите парвенюта ТВ СКАТ вече ги докарва до истерия. Защото тя осветява с неумолимите си прожектори и съвестните си служители не едно и две тъмни дела. Затова получава непрестанни и неправомерни „санкции” не само от СЕМ, но вече и директно от Бургаската общинска управа.


Автор: Стоян Георгиев

Повод за тези мои размишления е фактът, че преди няколко дни получих на своя имейл от Пресцентъра на Община Бургас две странни съобщения. Първото гласеше, че „при извършени проверки  през месец март на обекти – полагане на подземна тръбна мрежа са констатирани нарушения на Закона за устройство на територията на 4 оператори на далекосъобщителни и интернет мрежи – „Ком нет” ООД, „Бургаснет” ООД, „Глобъл нет технолоджис” АД и „СКАТ ТВ” ООД. Същите са започнали изграждането на тръбната мрежа без одобрени проекти и разрешителни за строеж по улица „Индустриална” и на СКАТ ТВ ООД – по обект „Полагане на оптичен кабел Бургас-Ветрен-Банево-Айтос”. След което слугинажните вестници около зам.кмета по строителството Костадин Марков излязоха с ограмни заглавия как СКАТ ТВ полага незаконни кабели.
Второто съобщение беше още по-изумително по своята глупост и натъкменост. То беше озаглавено „Община Бургас няма да допусне публични прояви да застрашат здравето на хората” и в него се уверяваха бургазлии, че Община Бургас е „разпоредила премахването на незаконно струпаните камъни на постамента на Часовника в центъра на града, понеже необезопасената „пирамида” поставя в опасност и застрашава живота и здравето на играещите в близост деца. Съобразно чл. 6 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, в публични прояви не могат да участват граждани, носещи предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети”.
Да се смееш ли, да плачеш ли на подобен цинизъм? Общината, която редовно рекетира и ограбва съгражданите си с пари за улици, представяни им за паркинги, чиито паяци неуморно обикалят като хищни насекоми града и изпиват кръвта на обеднелия народ, която не си мърда пръста за кънтящите улични шахти и наглите ресторантьори, загнездили се в жилищните кооперации, която ни съсипа крайбрежната ивица, превръщайки я в миризливо бунище, сега се е притресла да ни пази от символичните камъчета на народната „благодарност”. Защо ли? То бива, бива лицемерие и йезуитщина, то бива „смешен плач”, ама както е казал народът: „Бивол за мезе не бива”.
    Атаката срещу ТВ СКАТ е прозрачно отмъщение, дирижирано вероятно от зам.-кмета Костадин Марков, който е явно голямо перде, защото вместо да дойде в студиото на телевизията и да разкаже за своите „подвизи” с обществените поръчки, да докаже дали е виновен или не, действа по  подмолен и подъл начин, което не е изненада за нас.  
А ето и мерките, оповестени в предаването „Дискусионно студио” на СКАТ ТВ, които е необходимо да се дискутират с български народ, колкото се може по-често и по-детайлно. Първите четири засягат Народното събрание. В тях се предлага премахване на държавните субсидии на парламентарно представените партии, субсидиите от 15 000 лв. месечно за всеки депутат, както и отнемане на т. нар „безотчетни пари” за депутатите. Наложителна е продажбата на техните „Мерцедеси” и закриването на парламентарния гараж. Предлага се въвеждането на шведския модел с един служебен автомобил за председателя на парламента.
Другите находчиви мерки, предлагани от ТВ СКАТ са: намаляване на президентската администрация и закриване на престъпната НСО, която охранява престъпници като Доган, но редовно чупи камерите на телевизията и малтретира служителите й. Това всъщност са опричниците* на властта. Апелира се също така за сливане на дублиращите се Комисия по досиетата  и Държавната комисия за сиурността на информацията, както и за съкращаве на надутия щат на БНТ и БНР, които са напълно антинационални и отродителни. И развращаващи.  Най-накрая се настоява за изтеглянето на българския контингент от Афганистан и замаразяване на бюдежата за задгранични мисии, откъдето нашите момчета или се връщат в ковчези, или с психически отклонения. А относно моралните и боеви качества на командния им състав, се осветлихме от поведението на полковник Петко Лилов около сканадала с майор Даниела Благоева.
А аз ще завърша с цитат от поемта „Грамада”  на Иван Вазов, която също ни бива да се забравя, както не бива да се забравя, че докато ТВ СКАТ съществува, тя ще виси като дамоклев меч над престъпната управляваща върхушка у нас:
А грамадата расте пак
невидимо, тайно
и камъни върху нея
фърчат непрестайно;
че когато Бог накаже,
светът не прощава
че кой много търпи, тегли,
много отмъщава.

Текст под снимка 1:
На последната сесия миналия четвъртък Марков /наведеният/ демонстрира колко близък съветник е на кмета Димитър Николов, но истината е, че премиерът е посъветвал своя човек тук да се освободи от него час по-скоро, ако иска да остане кмет още един мандат


Снимка 1

В категории: Общини

12
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
12
в.с.
02.04.2010 18:44:12
0
0
не е дал,взеха му ги елегантно двамата роднини -кум и кумец,затва реве сега ,без място в парламента и 150 000 евра назад и че требе да ги връща ако знае още къв го чака,затва се върти около,,независимите,,белким му върнат докимента за еврата.пуска химни ,кряка,и всякакви палячовски номера прави,щото е нагъзен от партията родолюбци
11
yana 75
02.04.2010 12:47:17
0
0
[curious] айде открехнете де ! като "валиито" даваше 150 000 еури, нема ли кой да му ги земе и да го сложи да седне. или в последния момент качиха мизата. а по принцип независимите са си най добре - винаги се котират на парлама-пазарът.
10
червена бабичка
02.04.2010 10:14:12
0
0

Другари от дружината на Валери Симеонов, вас никой не ви пита, защото от вас нищо не зависи. Когато имахте възможност да работите за бургазлии, Валери си купи офис, прегърна се с ГЕРБ срущи тръбата за петролопроводаи никак, ама никак не го интесеруваше дневния ред на хората. Скара се с Волен, защото Волен се сближи с ГЕРБ на централно ниво, така като СКАТ на местно ниво, но не даде дял от договорката на Валерката.
Общо взето сте имали възможност да работите за бургазлии, но не сте го правили заради лични изгоди и комплексарски изцепки. Сега според "опозиционната логика" ще се сродите с БСП и ще се върнете, там откъдето тръгнахте. Да скачаш срещу ГЕРБ е все едно да скачаш срещу умряло пиле- не виждате ли, че вече сгънаха.
9
в.с. от а....а
01.04.2010 19:54:26
0
0
150 000 евро даваше валито да седне на дупедатската банка,що ревеш бе михлюзино,народа не те иска да си дупедавец,ставаш само за,,независима,, фурнаджийска лопата
8
yana 75
01.04.2010 14:05:43
0
0
[geometry]
предпочитам такава да остана, отколкото да хленчa ялови разсъждения, като твоите. гледам, пак се впусна да говориш по енерция. за какви шефове плямпаш ? познаваме ли се от някъде? какво общо имаме, освен че под едно слънце си сушиме дрехите. ама това не ти дава правото да етикетираш хората . от къде пък го реши, кой са моите "шефове". да не би , като защитаваш една идея, да си длъжен да падаш по очи пред тези дето я отъждествяват !?!?
аз човече директни шефове нямам - самостоятелно, независимо предприятие сам. но дори и така , не си губя времето да гледам в паницата на тези , дето имат повече от мойто и да ги хуля . щом си толкова сигурен в престъпленията на този и онзи, постараи се да направиш възможно да излязат на яве. после , какъв беше тоз джип, какво беше това неземно чудо (?) - дето толкова ти вади
7
Бургазлия
01.04.2010 09:03:26
0
0
Янче пак се обади неподготвена:)това с марксизма е по вашата част:)За мен проблема които въобще не е малък както се опитваш да го изкараш е че хора като твоите шефове които се правят на много морални всъщност трябва да се скрият от срам.Не може да си милионер и да не си плащащ данъците,не може да говориш че другите се правели на парвенюта а ти да демонстриращ лукс и разкош дразнещ окото на обикновенния човек,а тези щуротии че джипа бил от една заплата иди да ги кажеш на некорумпираните журналисти които карат с по една заплата от 700-800 лева на месец и само могат да сънуват такаива мощни черни джипове като на Вальо.Разбираш ли пак проблема или да повторя,да се погледнат колко са жалки пропити с корупция и безнаказана наглост,мислещи се за господари на Бургас и тогава да говорят за хората
6
yana 75
31.03.2010 18:30:50
0
0
[flipcoin]

yancho 75, като гледам как се изразяваш....! сигурно е ,че твоите 7,5 от четене не са придобити .


5
yancho 75
31.03.2010 18:01:48
0
0
ей, ма си мноооо умна ма, че си и наборка, че и си адашка.Аз съм със 7.5 диоптъра, а ти?
4
yana 75
31.03.2010 16:07:32
0
0
[rolling]
Бургазлия , твоите са много средностатистически марксистки разсъждения . тип : разпознаване на "врага" по формата на притежaние. щоM това ти е пpъkнала само главата ....! то твоята стана като: "напънала се планината и родила - мишка" ! не искам адвокат на дявола да бъда, но ако Валери има грехове фискални и доказани , то той щe си плати по предвидената от закона схема. фиското не забравя, а и още по малко прощава.
а че този другият имал джип ! ами то и бебетaтa в БГ . вече джпове подкараха. все пак работи в телевизия, от години наред. взима заплата. човек може и лизинг да си направи. похарчил бил за празненство. е и....? публична личност e. а и не е пръснал , кой знае какво ! Бургазлия, явно на теб понятията: пари, много пари милионер и милиардер хич не са ти ясни. едно е сигурно - в страната ни има много по неизвестни особи от тези двамата, за които 1000 eu са джобните. а джипове от 50 000 eu. си ги подаряват на метресите. така че.... ,ако се замислиш ???
3
Бургазлия
30.03.2010 15:29:51
0
0
Само не знам на кой не може да му роди главата нищо:)И защо да е копи пейст-моите въпроси са няколко и ще ги задава защото не сте толково "чисти родолюбци" колкото се представяте.
1.Защо Валери си е пуснал незаконни кабели и не си плаща глобата за 20000 лева като е милионер.
2.Защо Вальо кара скъп джип и пръска луди пари по джамбурета а се прави на беден патриот
3.Защо сте толкова ограничени и не можете да ми отговорите на нито един въпрос или коментар а неминуемо завършвате коментара с идот тракторис селянин сега пък есекията:)Пра-пра баба ми е имала къща на старите гробища в сегашния парк на слвейков ама като ви гледам речника май вашите са пасли овцете из есекията[puke]
2
30.03.2010 11:55:51
0
0
И накрая да не забравяме - грамадата е за такива теб "бургазлия" от Есекията, дето налазихте града и го превърнахте в пълно с простотия село. И още - за теб и твоите приятелчета, дето гледате треската в чуждите очи, но не виждате гредата в своите. И лъжете себе си, че ви е добре, докато коцета-моцета, момички и разни други герберски издънки трупат на ваш гръб милиони за "черни" дни.
Не знам кой и чий задник лиже, кога го е лизал, но вие твърде добре се справяте със задните части на сегашните властимащи. Тъй че, хайде стига копи пейст едно и също под всеки материал, то е ясно, че главите ви не могат да родят нищо различно и оригинално.
1
Бургазлия
30.03.2010 09:10:50
0
0
Грамадата е за Валери който е милионер а пък се прави на луд и не си плати таксите за незаконните си кабели от над 20000 лева като всички нас.

Грамадата е за Вальо Касабов които смени 5 партии като във всяка следваща плюеше предната,но пък с техните пари си купи скромен джип за 100 000 лева и си организира партита за рождения ден за по 2000-3000лева.

Грамадата е всички известни и неизвестни слуги на валери които в страха си от него предадоха Атака и волен когото допреди месеци боготворяха като новия левски и когото сега плюят защото не пожела да даде полвината сусидия на алчния валери и не направи касабов депутат-негова детска мечта от времето когато лижеше задника на Йоан по рент тв.

Грамадата е всички "независими" общински съветници който за мандата си не направиха ЕДНО поне едно конструктивно предложение колкото и да се мъчат да си приписват авторство на чужди идеи а само плюят дори без да знаят какво това което им посочи фелдбела валерко.

Ето за всияки тия е грамадата!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки