Зловещата целувка на М-тел


Зловещата целувка на М-тел
Петко василев работи в банков офис, който се намира срещу дома му. На покрива на кооперацията е антената на мобилния оператор - Снимки Николай Недев
03 Март 2010, Сряда


Или как съд, прокуратура, ДНСК, община – цялата власт се обедини да брани корпоративните интереси на един мобилен оператор
Шарените скъпоплатени реклами на мобилните оператори, които се излъчват от сутрин до здрач по почти всички телевизии, са весели, миролюбиви и приятелски. С две думи - радват окото. Зрителят обаче дори и не подозира какво може да му се стовари отгоре, когато същите тези мили и добри мобилни оператори му се качат направо върху главата в най-прекия смисъл. Точно това е сполетяло Петко Василев. Той живее в Бургас, но историята му е толкова показателна, че би могла да се разиграе във всяко българско населено място.


Автор: Пролетина Николова

Битката на Петко в случая е с М-тел. Засега изглежда почти обречена, тъй като срещу него е не просто някаква си фирма, а цялата държавна, общинска и съдебна машина, представена в Бургас, обединила се да брани корпоративните интереси на мобилния оператор. Колчем човек се зарови в документите по този случай и започва да му вони, ама здраво да вони, на лобизъм, комисионни, тежка корупция и дори на престъпление. Да, точно така – на престъпление! Но за него по-късно.
Една сутрин главният ни герой се събудил и с изумление разбрал, че върху кооперацията, в която живее на ул. “Цар Петър” 16-18 в Бургас, без абсолютно никой да го е питал, е “цъфнала” мощна антена на М-тел. Първото усещане, което изпитал, била съвсем обяснима реакция на страх за здравето си. Петко Василев е интелигентен човек и следи редовно съобщенията на Община Бургас, която  често прави замервания на облъчванията от подобни антени и винаги твърди, че уредите не са регистрирали опасност за хората. Нещо повече – той дори е проследил и информациите от миналия юни. Тогава в Поморие трите мобилни оператори си финансираха семинар, организиран съвместно с БТА, поради което широко огласен надлъж и нашир из страната. На него “експертът по мобилни устройства” доц. Емил Алтимирски от Техническия университет в София и “специалистките” Цветелина Шаламанова и Виктория Зарябова от Националния център по опазване на общественото здраве към Министерство на здравеопазването единодушно и най-категорично заключиха, че мобилните телефони и базовите станции не само не са вредни за здравето, ми дори били много полезни и подсилвали имунната система, с което предпазвали, моля ви се, от разни болести. Как точно тримцата са стигнали до този извод не стана ясно, както не бе съобщено и колко точно хиляди лева са получили тези “експерти” като хонорар от трите мобилни оператори, за да си потъпчат достойнството и да обявят нещо, за което и до този момент няма категорични изследвания и в което вероятно и самите те не вярват. Така че е съвсем разбираема реакцията на човечеца, който с ужас разбира, че от този момент, и вероятно докато живее на “Цар Петър”, над главата му ще се сипе “полезното” и “здравословно” облъчване на М-тел.
За разлика от много други българи с неговия проблем, които сигурно биха вдигнали безучастно рамене и биха се примирили със съдбата, Петър Василев веднага тръгнал да дири правата си. Логично, първо изпратил жалба до общинската власт, защото тя е органът, който издава разрешения за поставяне на подобни базови станции. В края на 2008 обаче заместник-кметът по строителството Костадин Марков любезно отклонява жалбата, тъй като той лично нищо не можел да направи по нея – законът не задължавал общината да въвежда в експлоатация антени и станции, нито да следи дали са вредни. Единствено се издавало разрешение за строеж, но то било изготвено още през 2003 година при предишния бургаски кмет Йоан Костадинов, след като общинската администрация получила от М-тел копие от договор за наем, сключен между оператора и живеещите в кооперацията на главния ни герой. Марков, който и в момента е един от лидерите на СДС в морския град, дори не си е направил труда да погледне това копие, за да провери дали не е съмнително, щом не е подписано от всичките обитатели на блока. Така или иначе Василев праща второ писмо в общината, с което настоява да му бъдат предоставени всички документи по случая с антената. Този път Марков, с личаща си от текста досада, връща един миниатюрен отговор, от който се разбира, че не само никакви документи няма намерение да дава, ми при трето писмо вече много ще се ядоса. Голяма работа, че с такива бюрократични действия и отказвайки да се зарови по-надълбоко в случая с антената, синият зам-кмет де факто помага на корпоративния интерес на М-тел. Марков отдавна не е опозиционер, а и защитата на обществения интерес някак не подхожда на един потънал във власт бюрократ.
От безучастната община Петър Василев се насочва към Регионалната дирекция за строителен контрол. Заедно с още шестима съседи, които също нямат спомен да са подписвали договор за наем с М-тел, той пуска жалба, в която настоява строителното разрешение на общината да бъде отменено. За всеобщо изумление в средата на 2009 г. РДНСК отхвърля жалбата. Да, тя била правилно подадена на правилното място, но от неправилните хора. Всичките седем протестиращи, начело с Петко Василев, въобще нямали основание да си врат носа в антената и да се опитват да я махнат, защото тя не била поставена в техен имот. За всеки минувач блокът на “Цар Петър” може да изглежда цял и неделим, но за строителния надзор той представлявал два отделни блока. РДНСК се мотивира като цитира някакво дело във Върховния административен съд, което касае подобен случай, но където обаче спорещите страни живеят наистина в две различни постройки. Въпреки, че и тук удря на камък, нашият човек поне започва да избистря какво точно се е случило. От документа на РДНСК, с който се отхвърля жалбата им, се разбира, че осем семейства, които живеят в другия вход на блока, си били провели през март 2002 година общо събрание, на което си сформирали отделна етажна собственост. И след това – през май същата година, отделилите се кооператори от единия вход единодушно решили да сключат сделката с М-тел, без да питат съседите от другия. Да, покривът на блока е общ, антената еднакво ще облъчва всички и дори и хората от отсрещните сгради, където живеят и много малки деца, но пък залогът е “голям”. Първоначално мобилният оператор плащал наем по 140 лева на месец, но от 2005 година насам наемът вече е 700 лева. Горе – долу по 86 лева месечно на семейство от отделилия се вход. Ей - заради тези 86 лева от М-тел осем семейства са решили да жертват собственото и здравето на десетки други свои съседи от околността. За едни жалки 86 лева на месец! Не че законът не им го позволява, но след дълго търсене и ровичкане из институциите Василев установява, че документ от такова общо събрание, на което да се разделя етажната собственост, не съществува и никога не е имало. От което следва, че събрание май не е и провеждано. Оттук-нататък историята започва да вони сериозно.
Убеден, че няма да получи съдействие от нито една общинска или държавна институция в Бургас, Василев се обръща към последната надежда за справедливост – завежда дело в местния Административен съд. Той иска две съвсем прости неща – или да се отмени строителното разрешение на общината в Бургас за поставяне на антената като незаконно издадено, след като се позовава на подписите само на половината от живеещите в неговия блок при липсата на документ за разделяне на собствеността. Или да се предостави оригиналът от този липсващ документ.
Жалбата му е заведена на 11.06.2009 година. Според юристи, с които репортер на “Десант” обсъди документите по случая, делото е кристално ясно, материалите са красноречиви и всичко трябва да се реши в едно, най-много две заседания. Само че до ден-днешен са проведени безброй заседания, а процесът продължава да се точи и краят му не се вижда.
Обикновено страните по едно дело са тези, които шикалкавят и се крият от призовкарките, за да отлагат съдебните заседания. Но когато делото е за антена на любимата фирма М-тел и съдът може да поиграе малко ролята на криещ се подсъдим.

Звучи изключително нелепо, но на 8 септември 2009, например, съдията по делото Даниела Драгнева приключила набързо едно-хубаво поредното заседание, без въобще да се потруди да повика в залата страните по него. В протокола написала, че ищецът Василев, редовно призован, не се явява, а заседанието се отлага, понеже така поискали писмено от М-тел. Добре, че и юристът на М-тел е липсвал от залата и е поискал само отлагане. Отсъствието на жалбоподателя е вече достатъчен мотив делото да се прекрати изцяло. А след това иди се разправяй. Дали съдия Драгнева не се ядосва сега, че е пропуснала такъв сгоден момент да зарадва М-тел и да приключи веднъж-завинаги заниманията си с тази антена, вероятно никога няма да разберем. Защото Василев все пак се усетил навреме, че го подхлъзват. Той стоял отвън в коридора, чакал да си чуе името от тонколоните или поне на светлинното табло да светне номера на неговото дело, но нищо такова не се случило. По някое време влязъл в залата, където съдия Драгнева изразила искрено учудване, че го вижда и че системата за оповестяване не работи. Все едно копчетата за тази система и микрофонът не са пред очите й.
От своя страна пък РДНСК, която след като веднъж отказва да се занимава с антената и оттук-нататък в цялата история би трябвало да няма никакво отношение, освен чисто административно да предостави на съда документи, изведнъж се оказва държавният орган, който започва със зъби и нокти да брани антената. Юристът на строителния надзор е първа кипра на всяко дело и държи едни дълги и досадни слова, цитира разни дела на върховни съдии, които нямат нищо общо с тематиката, пълни протоколите от заседанията с баластра, брани антената, та пушек се вдига. Изобщо, от РДНСК толкова се престарават в усърдието си, че депозират в съда и копие от документ, който не съществува, а съдия Драгнева го приема дори като основно доказателство! Това е именно протоколът от онова общо събрание на единия вход от 2002 година, на което те уж се били отцепили в отделна собственост. Копието е в четири страници, но втората, където са подписите на съкооператорите от единия вход, е номерирана като трета. На трета отдолу пък пише, че е четвърта. Човек би си казал, че просто някой е объркал цифрите. Ако обаче се загледа по-внимателно в тези две сбъркани страници, ще види, че те са едно към едно копирани от страници трета и четвърта на договора за наем с М-тел, където стоят същите подписи. Тоест, документът от сделката с М-тел е послужил за изготвяне на фалшив протокол. За да удостовери документално, че сбърканите страници, предоставени от РДНСК, са фалшификат, целящ да помогне на М-тел да спечели делото, Василев се обръща към Калин Георгиев, единственият в Бургас експерт-криминалист, притежаващ пълен лиценз да прави подобни експертизи. Заключението му е точно и ясно: документът, предоставен от РДНСК, е подправен.
Като допълнение към това е и заявлението на домоуправителя на отделилия се вход Стоян Пепеланов, че не е в състояние да предостави оригинал от протокола за отцепване. И как да го представи, милият, като такъв протокол няма.
Това вече е достатъчен повод със случая да се заеме прокуратурата. Но тя не ще и не ще да се заема. И как да се заеме, като все пак става въпрос за М-тел, а не за някой си беззащитен чичо Пенчо от близкото село. Прокурор Т. Петрова от Районна прокуратура – Бургас отказва да образува дело. Тази прокурорка дори не си прави труда да се запознае с графологичната експертиза на Калин Георгиев, който е и вещо лице към съда. Задоволила се да попита няколко души от входа дали наистина са си направили общо събрание. Те й казали, че си били направили, щото какво друго им остава да кажат, и тя им повярвала чистосърдечно. Даже няколко човека не могла да открие, понеже се били преместили. Така де, за прокуратурата е адски трудно да издирва лица, макар че в жалбата си Петко Василев надлежно им е предоставил и ЕГН-тата, а оттам с едно натискане на клавиша на съответния полицейски компютър ще им изскочат не пълни адресни и телефонни данни, ми и майчиното мляко. За да спести трудното занимание по издирване на неоткриваемите лица, в новата си жалба, вече до окръжна прокуратура, Василев им е предоставил и адреси, и телефони. Но като се има предвид величината на фирмата, чиято собственост е антената, курдисана в центъра на Бургас, надали и окръжните прокурори ще си мръднат пръста да образуват дело за подправка на документ. Че и да тръгнат да търсят кой е фалшификаторът – РДНСК ли, някой от отцепилите се съкооператори ли и дали някой от М-тел не ги е подбудил да го направят…
Прочее, молете се М-тел да не ви се стовари на главата. Умиране има, спасение няма.


В категории: Репортажи

28
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
28
МИТКО
12.05.2018 12:06:45
0
0
ВСВИЩОВ СЪЩАТАИСТОРИЯ
ДЕМОКРАЛИТЕ НЯМАТ СПИРАНЕ
27
Stevenres
24.04.2017 15:17:13
4
1
КЛИЕНТСКИЕ БАЗЫ http://xurl.es/PR0DAWEZ УЗНАЙТЕ ПОДРОБНЕЕ!
KLIENTSKIE BAZY http://xurl.es/PR0DAWEZ Uznajte podrobnee!
26
п.василев
09.04.2014 10:21:15
0
0
продължавам:
Би следвало съдът да сезира прокуратеурата при съмнение за подправяне на документ.Естествено аз сезирах прокуратурата.Тъй като за съда Нотариалният акт
не е документ,по-важни са свидетелите,аз посочих на прокуратурата важен свидетел,който нямаше интерес да лъже.В преписката на 3 места имаше неговото ЕГН.Тогава разбрах защо обявени за общонационално издирване престъпници си пият кафето спокойно.Оказа се,че този свидетел е с неизвестен адрес.Аз го намерих точно за 7 минути,намерих и телефона,и джиесема,къде работи и т.н.Естествено не го привикаха и в Прокуратурата пих студена вода.За съдия Даниела Драгнева няма да говоря -всеки който се интересува от скандални истории може да напише името на тази персона в Интернет.По-нататък отидох и на Върховен административен съд,но само за да мога да стигна до Страсбург.
Изпратих цялата документация в европейския съд и изненадващо/тъй като хич не им вярвам на тия рафинирани лицемери/ от българската секция ми отговориха,че завеждат дело,изпратиха ми номера му,баркодове за кореспонденция и т.н.Българският представител се казваше Боев-държа да го отбележа,защото прецени ,че са нарушени правата ми на собственик и ми е отказано правото на справедлив процес.След 2 години обаче неочаквано получих писмо от Съда вСтрасбург,от някой си Николае/вероятно румънец/,че съгласно еди си кой член
ми отказват по-нататъшен процес.Видях го този ЧЛЕН, отказва се такъв ако си закъснял за Страсбург или не си използвал всички възможности в страната си.
А аз спазих сроковете,а в България се явих и на Върховен адм.съд тричленка и петчленка.Уверен съм ,че щяха да ми обърнат внимание ако бях педераст,педофил или циганин.
Проблемът обаче не е във всички тези институции,а дрегаде.Всички тия 200 мои съседи,които страдаха и продължават да страдат от ефектите на базовата станция
заявяваха,че са с мен и зад мен.Аз обаче не ги видях на съдебните заседания,криеха се като плъхове,когато сам се борих с атрофирали институции,когато и получавах индеректни заплахи да престана.Като ученик четох едни записки на някакъв донски казак,участник в Освободителната война.Веднъж неговият командир го изпратил до съседна част да занесе писмо.Яздейки кончето си казакът минава покрай сравнително голямо бългаско село и чува писъци вижда пушаци ,чува стрелба.Оказало се ,че селото е нападнато от черкези и башибозук.Нашите българи си стоели в къщи и чакат като агнета в къшла вълкът да дойде и до тях.Казакът изсвирил ,свалил пушката ,гръмнал два-три пъти и препуснал към селото.Турците помислили ,че идват много казаци и духнали защото били само около 15 души.Та тогава още като ученик се замислих защо аджеба не бяха се събрали 40-50 мъже от селото и да разкажат играта на нападателите.Да ама кой?Може би моите съседи дето ги пече антената? Така е било ,драги приятелю,
който ще четеш това - турчинът е идвал,нашият българин му е пекъл агне,разхождал му коня,плащал му задето читакът ситрие зъбите,гледал е как амуджата е чукал жена му,ако не е намерил дъщеря му и накрая от мъка си е набивал жената.Нищо ново под слънцето,моите съседи са наследници на ония овци...
25
п.василев
09.04.2014 08:27:18
0
0
отдавна не съм влизал тук -интерно ,че статията е четена от толкова хора.
Тя е написана малко по журналистически,може би така трябваше да бъде.
Истината е,че дълго време проучвах влиянията и последствията от антените преди да предприема действия по премахването на нашата антена.Не желаех да се заяждам със съседи,но стигнах и до БАН,говорих с ведущи наши учени и се оказа,че работата е много сериозна.Захванах се,въпреки,че апартаментът ми се намира доста надолу и влиянието е по-скоро върху съседните къщи ,където тази 500 ватова антена с мултинасочване разказва играта на поне 200 души -деца и възрастни ,живеещи наоколо.Можех да атакувам поставянето на базовата станция
само от позицията на собственик,защото Мишел Израел веднага щеше да докаже,че дори лъченията са полезни.Поисках цялата документация от Община Бургас с въпрос защо не са искали моето разрешение съгласно закона.Оттам ми се обади някаква специалистка -била завършила ВМИ и ме уверяваше колко безопасна е антената.
Аз я попитах откаде си получава заплатата - от Община Бургас или от Мобилтел.
Както и да е-предоставиха ми цялата документация и аз като велик наивник се обърнах кък контролния орган на общината -РДНСК.Дълго не ми отговаряха,отидох на място - държаха се арогантно и накрая писмено ми отговориха,че не съм собственик в тази сграда и не е било нужно да се иска моето съгласие за разполагане на такова съоръжение върху покрива.Интересно ,че началника им един палячо на име Милен Ненчев сега отговаря за енергийна ефективност в някаква организация и моя съседка ходила при него да й съдейства за саниране,същият вече от друга позиция погледнал кадастралната схема и казал,че всички собственици трябва да са съгласни.Та вече,когато този помияр е на друга хранилка,пее други песни.Вкарах РДНСК в административния съд.Без да знаят ,че аз съм копирал всички документи от РДНСК пробутаха подправен документ фалшификат.Това можеше да установи и осмокласник,но аз направих експертиза при най-големия специалист криминалист в Бургас.
24
п.василев
09.04.2014 08:27:17
0
0
отдавна не съм влизал тук -интерно ,че статията е четена от толкова хора.
Тя е написана малко по журналистически,може би така трябваше да бъде.
Истината е,че дълго време проучвах влиянията и последствията от антените преди да предприема действия по премахването на нашата антена.Не желаех да се заяждам със съседи,но стигнах и до БАН,говорих с ведущи наши учени и се оказа,че работата е много сериозна.Захванах се,въпреки,че апартаментът ми се намира доста надолу и влиянието е по-скоро върху съседните къщи ,където тази 500 ватова антена с мултинасочване разказва играта на поне 200 души -деца и възрастни ,живеещи наоколо.Можех да атакувам поставянето на базовата станция
само от позицията на собственик,защото Мишел Израел веднага щеше да докаже,че дори лъченията са полезни.Поисках цялата документация от Община Бургас с въпрос защо не са искали моето разрешение съгласно закона.Оттам ми се обади някаква специалистка -била завършила ВМИ и ме уверяваше колко безопасна е антената.
Аз я попитах откаде си получава заплатата - от Община Бургас или от Мобилтел.
Както и да е-предоставиха ми цялата документация и аз като велик наивник се обърнах кък контролния орган на общината -РДНСК.Дълго не ми отговаряха,отидох на място - държаха се арогантно и накрая писмено ми отговориха,че не съм собственик в тази сграда и не е било нужно да се иска моето съгласие за разполагане на такова съоръжение върху покрива.Интересно ,че началника им един палячо на име Милен Ненчев сега отговаря за енергийна ефективност в някаква организация и моя съседка ходила при него да й съдейства за саниране,същият вече от друга позиция погледнал кадастралната схема и казал,че всички собственици трябва да са съгласни.Та вече,когато този помияр е на друга хранилка,пее други песни.Вкарах РДНСК в административния съд.Без да знаят ,че аз съм копирал всички документи от РДНСК пробутаха подправен документ фалшификат.Това можеше да установи и осмокласник,но аз направих експертиза при най-големия специалист криминалист в Бургас.
23
slab
29.03.2012 18:32:45
0
0
На 20 метра от прозорците ни е инсталирана най-мощната антена на М-тел. Но проверяващите са свързани с оператора и проверките са безсмислени, тъй като те го уведомяват преди измерването, а ние на всичко отгоре платихме за меренето. С една дума - няма оправия, където трябва да се бориш срещу богати
22
аладин
07.01.2012 11:28:00
0
0
Цялата тази камарила,която храним с нашите данъци,призвана да защитава интересите ни,нагло се обръща срещу нас.Маже и покрива всички доказателства за да защити финансово могъщия М-тел.Браво на ГРАЖДАНИНА Василев, но нашето браво трудно би му помогнало в тази неравностойна битка.Да му дава куража да продължи и успее да спечели каузата за която е изгубил толкова време, нерви и средства.Може би хепиендът няма да е само в американските филми,но за това ни трябват читави институции.Успех.
21
Моряк
27.12.2010 21:48:41
0
0
Къде да гледам, то по стълбовете на мобилките не се лепят некролози. Ще погледна на спирката на тролея. Ега ти наглите мобилари и простите лакоми българи.
20
Иван
24.06.2010 20:44:01
0
0
Ами може да е пукнал вече, та затова да неси го виждал. Я се огледай за някой некролог!
19
Моряк
21.06.2010 21:38:43
0
0
Аз познавам един мой бивш колега от кораборемонтния, който живеше там някъде срещу антената. Сигурно допълненията към мъжкия му атрибут са станали вече на стафиди. Не съм го виждал скоро.
18
Митко
21.06.2010 21:34:27
1
0
Браво на тоя пич Василев. Голяма смелост се иска да подгониш Мобиларките. Още повече както разбирам от статията, някакви лапачи съседи са прецакали другия вход. А ми къде блеят данъчните, дето са най-облъчвани от тази антена. Я да вземат да проверят дали въпросните собственици са си платили данъци върху наемите получени от разположената антена. Какво чакат още!!! Ега ти нахалството.
17
Будителя
21.06.2010 21:28:31
0
0
Простичкия и беден българин изобщо не осъзнава на какви електромагнитни взимодействия е подложен. Щом не умира веднага, значи няма страшно. Да, ама не! Я се огледайте, колко зачестяват случаите на всякакви заболявания около местата с антени! Направете проста статистика и с броя на некролозите около блоковете с антени. И сами си направете изводите. Аз лични ходих да видя къде се намира тази антена и какво беше учудването ми, когато видях колко много сгради има около нея. На всичкото отгоре, тя е разположена по-ниско от данъчното (десететажната сграда), тъй че скоро може да се отървем от известен брой данъчни. Това разбира се е черен хумор, който за съжаление в възможно да се превърне в реалност.
16
Гражданина
21.06.2010 21:21:00
0
0
Браво на г-н Василев! Явно е прочел някъде какви са тия антени с размери на градски тонколони, които уж излъчвали само до 5-10Вата. Простата справка показва, че това са тела, които могат да излъчват до 300Вата. Пита се тогава за какво им е необходима на Мобиларите апаратура, която е скъпа и с големи възможности? Може би да я използват само до 10Вата? Ха...ха, тия приказки могат да хванат дикиш за пред простолюдието, но не и пред специалистите. Така, че яж българино парите от наемите на антените, само че не е ясно колко време ще го ядеш. Още веднъж браво на Василев.
15
доволни кучета 2
08.05.2010 20:04:01
0
0
антените излъчват,думата прилича на измъчват - тука връзката "Умиране има, спасение няма"[popinpopout]
14
в света е пълно със доволни ку
08.05.2010 19:57:35
0
0
става дума за контрол - control, думата прилича на думата country:
(Страна
Държава
Родина
Село
Местност
Провинция
Природа
Край
Население на дадена страна)

тука връзката-"как съд, прокуратура, ДНСК, община – цялата власт се обедини "[slimey] и така...
13
shark
08.05.2010 16:10:20
0
0
Ти Реко като си такъв тарикат да те сложим тогава до един радар за самолети да живееш няколко години, то според тебе това са си само радио вълни. После да видим как си с здравето.Пък тия пичове от техническия университет като ги знам кви са гладни могат да ти кажат и че ще поумнееш от тая антена.
12
Цеко
08.05.2010 14:32:52
0
0
Peko, я кажи в кой клон на М-тел работиш точно да дойда и да ти фрасна един в муцуната.
11
Peko
08.05.2010 14:26:15
0
0
Кой как измери и доказа че е вредно? Кой има право да чупи/маха нещо чуждо само защото го е страх?

Да, има увеличение на болестите. Но докато никой не може да докаже връзка между това и електромагнитното лъчение, и докато отчаяно се борите с него, всъщност се тровите с друго, без дори да подозирате.

В един нов американски доклад се оказва че в кръвта на много повече хора от преди- има поне следи от тежки метали и промишлени химикали, чието изхвърляне във въздух, почви и води, почти не се контролира.... http://www.physorg.com/news192435520.html

Имам нужното образование и смятам, че рязко затягане на контрола върху изхвърляне на индустриалните отпадъци, много по-бързо ще доведе до подобряване на здравето, отколкото борбата срещу gsm клетките. Разбира се, нека малкото свръхчувствителни към тях хора, да направят всичко по силите си да намалят върху себе си тяхното влияние!
10
bqs
08.05.2010 13:37:25
0
0
направо къртите бе хора, един ви казва, че нещо е вредно и всички скачат срещу него :D едни за антени други сателитните им чинии пречели на трети пък ваксините щото видиш ли небили сигурни дали са полезни, :Д ние обикновенните хора без познания и образование кво се бъркаме на работата на експерите, в България всеки си мисли че от всичко разбира, еми не е така. :Д много сте ми смешни чесно :Д
9
До МинавашТ
08.05.2010 12:04:40
0
0
В Западна Европа са го измислили - антени не се поставят на жилищни блокове. Така че, преди да знаеш, не пиши глупости. Има си достатъчно места, където могат да се слагат такива причинители на рак, а не по блоковете.
8
Podpiska
08.05.2010 11:38:24
0
0
А защо не направите подписка за свалянето на антената в интернет. Предполагам че отговорни българи има достатъчно - които не ги е страх ??? [magician]
7
МинавашТ
08.05.2010 11:16:07
0
0
Вероятно всички писали по темата имат мобифони. За съжаление те не могат да работят без антени. Случката ми напомня за едно искане преди години спирката на тролея да буде преместена от другата страна на пресечката, понеже чакащите пикаели във входа на кооперацията, т.е. да пикаят във входа на съседите.
6
08.05.2010 09:46:31
0
0
da taka [smash]
5
paradox
08.05.2010 09:03:51
0
0
Отлично е, че започват да се появяват в медиите подобни статии. Това е и единствената защита на обикновените хора от мафията, корпоративните интереси, монополите и корумпираните чиновници.
4
До Иван
07.05.2010 22:47:23
0
0
Ми Иване той адреса е написан в материала, ама и ти май само заглавията поглеждаш и бързаш да се изкажеш - ужасният навик на българина да говори, но да не чува какво му говорят.
3
Друг обикновен български гражд
07.05.2010 20:59:22
0
0
Аз ако бях на твое място бих намекнал на някой, който обича да чупи, че имаш една лоша-лоша антена на блока си и да го почерпиш после! [magician] И после пак!
2
Иван
09.03.2010 13:00:35
0
0
Тоя пич е изключително търпелив. Смятам, че всеки ядосан от подобна наглост българин е напълно в правото си да отиде и да унищожи собственоръчно въпросната антена. Ако г-н Василев желае аз лично с мои близки другари ще дойда да разкарам въпросната антена от покрива на кооперацията. Само дайте адреса :)
1
обикновен български гражданин
07.03.2010 12:51:30
0
0
Да, М-тел е монополист, а в тази държава всички монополисти са на почит и уважение. Какво е за държавата и М-тел един гражданин,пък бил той и интелигентен. Здравето на гражданите е на последно място за управляващите. Борете се, господин Василев! Дано правдата възтържествува!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки