Свлачище затрупа крайбрежната алея


Свлачище затрупа крайбрежната алея
Поройните дъждове активираха свлачище в Морската градина в Бургас - Снимки Евгени Манов
15 Февруари 2010, Понеделник


Свлачище, активизирано от поройните дъждове, които удавиха региона през последните дни, затрупа крайбрежната алея на Бургас. Пред ужасените погледи на минувачи, от склона, близо до мостика, се откъсна огромна земна маса, а пътят към морето бе затрупан от пръст, камъни, дървета и храсти. В момента свлачището буквално е затрупало половината от алеята, минувачите са принудени да слаломират между огромни буци с кал, клони и локви, а  срутването на земни маси продължава по цялото протежение на пътя. Склонът от Морската градина към крайбрежната алея е напукан, а при следващия порой тонове пръст заплашват да се срутят и да блокират целия участък.


Автор: Лалка Кипрова

Проблемът не е от вчера. Преди около година, за да се овладее свличането на земни маси, районът бе укрепен, на мястото бяха поставени специални мрежи и дървени колове, но  усилията не дадоха резултат. В района няма отводнителна система, а при всеки дъжд или топене на снеговете крайбрежната алея се превръща в умален модел на канале гранде, а минувачите шляпат в огромни локви. За да се овладее ситуацията, „иноватори“ пробили дупка в бетонните ограждения, поставени между плажа и алеята, за да се оттича водата на пясъка, но пък те не решават проблема със свлачището.


Пръст, дървета и камъни се изсипаха от склона на крайбрежната алея и затрупаха пътя Вече се активира и ново свлачище, само на метри от мястото където през уикенда се срути земна маса


0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки