Съпруга на депутат от ГЕРБ брани лихвар-злодей


Съпруга на депутат от ГЕРБ брани лихвар-злодей
Съпругата на Димитър Бойчев – Веселина Василева не обича да я снимат. Адвокатката на Кютука (на снимката) отказа всякакъв коментар за ДЕСАНТ - Снимка Николай Недев
24 Януари 2010, Неделя


Делото срещу страховитата фигура на Кютука е зациклило, заради несъществен свидетел от циганската махала в Айтос, а съдът много държи да го разпита 
До преди две години името Лютви Мехмедалиев стряскаше всички в Айтос и местните гледаха много да не му се набиват на очи. За него се говореше, че има връзки в полиция, прокуратура, съд, които го пазят от закона.


Автор: Севдалина Пенева

През 2007 г. 43-годишният мъж, известен с прякора Кютука, изненадващо беше закопчан и обвинен за извършване на нелегална банкова дейност. Че той и семейството му се препитават от лихварство, в малкия град се знаеше още от 1999 г. Неукият Лютви, с основно образование и по професия шофьор обаче се считаше за недосегаем. Мнозина и сега се съмняват, че той ще получи заслужено наказание. Съдебното дело срещу Мехмедалиев е зациклило и няма изгледи да приключи скоро. В Бургаско, където има най-много изгорели души, една от жертвите му дори се самоуби, вече упорито се говори, че Кютука ще се измъкне невредим, защото негов адвокат не е кой да е, а Веселина Василева - съпругата на най-видния активист на ГЕРБ - Димитър Бойчев. Същият е областен лидер на Бойкоборисовата партия и настоящ депутат.    
Подсъдимият е раздавал кредити срещу устна или писмена уговорка на затруднени финансово хора, на които банките отказвали заеми. И срещу закопаваща лихва. В началото на „кариерата“ Кютука събирал парите си от длъжниците със сила. За няколко години в Айтос се знаело за няколко пребити мъже, едно отвличане и един възрастен човечец, който притиснат от кредитора си, се е обесил на едно дърво край родното село Малка поляна. Случаите до един обаче са потулени в местната полиция, а престъпникът – предупреден да внимава повече. Независимо, че сигнали са текли през цялото време и към РДВР-Бургас. За да няма проблеми с органите на реда, той започнал да води жертвите си при адвокат и нотариус, като отпускал големи суми, но само срещу запис на заповед. Които понякога отказвал да унищожи, след окончателното изплащане на заема После започвал съдебни дела срещу наивниците, за да им иска още веднъж да погасят кредита. Така за няколко години десетки айтозлии изгубили домовете си, заведенията си, работилниците си.
Обвинението е доказало получени неправомерно доходи от лихварство за общата сума от 87 889 лева при това, само на база разпитите на десетина от потърпевшите. Много от жертвите на Кютука са се отказали да свидетелстват срещу него от страх за живота си.
Съдебното следствие на практика е приключило, остана да бъде разпитан само още един свидетел, по настояване на защитата. Този разпит на обвинението обаче не е нужен и ние не държим на него, каза за ДЕСАНТ наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова в сряда.
„Ключовият“ свидетел, поискан от адвокатката на Кютука Веселина Василева  се казва Борис Заимов и живее в циганската махала на Айтос. От началото на процеса изчезва в Гърция всеки път, щом наближи датата за поредното заседание на съда.
Това е врътка на Кютука, така може да точи делото още 10 години, негодуват потърпевшите от решението на съда да не заличи досега Заимов от списъка на свидетелите. В края на миналата година съдебното заседание пак бе провалено заради него. По необясними прини тогава, съдията по делото Магърдич Мелконян не допусна журналисти в залата.
В сряда, 20 януари, бяхме свидетели на ново отлагане. Този път по искане на депутатската съпруга  Веселина Василева. В този ден тя трябваше да защитава убиеца от Иракли бившият Тодор Димитров ( за когото писахме в предния брой), който застреля 21-годишно момче след спор за една палатка.


Депутатът Димитър Бойчев, за когото бяха изнесени скандални данни за облагодетелстване от незаконно застрояване на парцел в Несебър е най-доверения човек на Борисов в Бургаско

В категории: Разследвания

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
29.04.2012 03:25:14
0
0
3
zakona
13.12.2010 11:00:13
0
0
nikoi nqma da osudqt samo bednite sudqt
2
NQKOI SI
02.12.2010 09:40:25
0
0
kituka go osudiha da osudqt i korena im-Biser Demirev ne za 5 god, a dojivot
1
aitos
07.10.2010 09:23:04
0
0
nito kituka nito feim 6te budat osudeni nito puk nai golemiq izmamnik ot vsi4ki tqh-BISER DEMIREV e pone dano Bog da gi nakaje
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки