Полезни съвети - Как действат измамниците по курортите?


24 Юли 2009, Петък


Всяка година техните трикове стават все по-новаторски и непредсказуеми. Проучихме от първа ръка малка част от тях:
Една от най-разпространените кражби е т. нар. „герданче на врата“. Няколко цигани, които продават огърлици от рапани и миди, се приближава към туристите. Размахват сувенирите и без много обяснения ги нахлузват на врата на дамата или господина. Съвсем нормално жертвата вдига ръце, за да махне бижуто или просто да се предпази от неприятния продавач. Точно това е момента, в който сръчните обирджи пребъркват чантата или джобовете на жертвата.


Автор: Тихомир Смълчанов

Друг трик е „почисти падналия“. Дузина роми се скарват помежду си. Имитират бой, спъват или блъсват на земята случайно минаващ покрай тях турист. После вкупом се впускат да му помагат да стане на крака. Отупват му дрехите, извиняват се и отминават, а бедният човек е  старателно обран, докато са го „почиствали“.
„Оргазъм сред природата“: привлечени са и секструженичките. Девойките, които са добре и подходящо облечени обикалят алеите и примамват наивници с обещанието за приятно прекарване на някоя пейка или в близките храсти. След като мераклията се съблече, дебнещи в мрака момчета задигат дрехите и вещите му.
Може да бъдете обрани и от „съсед по чадър“, дошъл по морето за лесно спечелени пари. Случва се  кражбата да се осъществи и в най-охраняваните зони. Неговият чадър е точно до вашия, вие влизате в морето, а след като се върнете установявате че ви липсва телефона или фотоапарата.
Много често престъпниците обират пияни туристи. Преджобването по схемата „ще помогна да се приберете“ действа почти безотказно.
„Ние не протестираме, че са ни малки заплатите, понеже сами си ги изкарваме според работата. Добре печелим, макар че правим отчисления и за ченгетата. По принцип с полицаите проблеми нямаме. Те знаят къде сме и кои сме, но не ни издават. Понеже са по-сърдити на шефовете си, отколкото на нас“, откровено ни признава циганката.


В категории: Образование

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки