Организират пленер в единствената у нас ферма за водни лилии


Организират пленер в единствената у нас ферма за водни лилии
Снимки: Фейсбук
19 Април 2024, Петък


25 май ще е ден на Отворените врати и за външни посетители

Автор: Дина Харизанова

Единствената ферма за водни лилии в България ще се превърне за кратко в средище на професионални и самоуки художници. От 20 до 25 май в Ботаническата градина за водни лилии, водни растения и цветя в Плевен ще се проведе Първи пленер рисуване на открито под надслов „Сред водните лилии, вдъхновени от Клод Моне“.

Създадените картини ще бъдат изложени в специално обособено затворено място, за да могат да съхнат и едновременно с това, да бъдат разглеждани от посетители и гости.

Всеки участник ще има възможност да избира на коя дата ще опъне платното си сред прекрасните цветя, за да създаде своята рисунка, като те може да са три броя.  

Организаторите „Камелия Флауърс“ EOOD - Дойчин Водни Цветя, „Аз Милото”- артист и „EmySVass“ (ЕСВ) ще рекламират картините в интернет пространството,  а след края на събитието те ще останат във фермата до месец, след което ще бъдат върнати собствениците им.

25 май ще е ден на Отворените врати и за външни посетители, любители на изкуството, гости и представители на бизнеса, като от 17:00 ч. на официално тържество ще бъдат наградени най- впечатляващи картини.

Условията за участие може да се видят във Фейсбук страницата на организаторите.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки